27 / 04 / 2024

Ev sahipleri dikkat! Tahliye taahhütnamesinde bunu yapmayan çok pişman olur!

Ev sahipleri dikkat! Tahliye taahhütnamesinde bunu yapmayan çok pişman olur!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar gündemden Avukat Tarık Çakmak'tan yine çok konuşulacak bir paylaşım geldi. İşte Avukat Tarık Çakmak'ın tahliye ile ilgili o paylaşımı...



Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken hem ev sahipleri hem de kiracılar konu ile ilgili olarak yaşadıkları mağduriyetleri sosyal medya hesapları üzerinden sık sık dile getiriyor.

Hem ev sahipleri hem de kiracılar sahip oldukları haklar ile ilgili araştırmalar yaparken Avukat Tarık Çakmak da resmi X hesabı https://twitter.com/avtarikcakmak üzerinden yine çok konuşulacak ev sahibi kiracı bir paylaşım yaptı.

Avukat Tarık Çakmak paylaşımında tahliye taahhüdünde, tahliye tarihi belli (açık) bir şekilde yer alması gerektiğini belirterek, '3 yılın sonunda kiracı mecuru boşaltarak kiraya verene teslim edecektir.' şeklindeki taahhüdün geçerli olmadığını kaydetti.

Avukat Tarık Çakmak'ın paylaşımı şu şekilde:

Tahliye taahhüdünde, tahliye tarihi belli (açık) bir şekilde yer almalıdır. "3 yılın sonunda kiracı mecuru boşaltarak kiraya verene teslim edecektir." şeklindeki taahhüt geçerli değildir. 

Yargıtay 12. HD 
2020/1175 E
2020/2309 K


"...Somut olayda; taraflar arasında 01.02.2005 tarihli ve 01.05.2012 tarihli kira sözleşmeleri bulunduğu, davalı tarafından sözleşmelerdeki imzanın inkar edilmediği, 01/05/2012 başlangıç tarihli sözleşmenin 1. maddesinde sözleşmenin, taraflar arasında 01/02/2005 tarihinde yapılmış olan kira sözleşmesinin kira süresinin uzatılması, yeni dönem kira bedelinin belirlenmesi ve değişen şartlara uyarlanması amacıyla yapıldığının belirtildiği, 5. maddesinde “Kira süresi 01.05.2012 tarihinden başlayarak 3+2 yıl olarak kararlaştırılmış olup bu sürenin sonunda kiracı mecuru boşaltarak kiraya verene kayıtsız şartsız teslim edecektir.” şeklinde taahhüdün yer aldığı, davalının 01/02/2005 tarihli kira sözleşmesine göre bu tarihten itibaren kiralanan taşınmazda bulunduğu, söz konusu taahhüdün kira ilişkisi devam ederken verilen tahliye taahhüdü olduğu ancak taahüdün belli bir tarihi içermediği görülmüştür.
---
Tahliye taahhüdünde, tahliye tarihi belli (açık) bir şekilde yer almadığından Türk Borçlar Kanununun 352. maddesinin aradığı anlamda bir tahliye taahhüdünün varlığından bahsedilemez..."

 

İstanbul'da kiralar bir maaş kadar oldu! Kimse bir yerden dönmüyor! Ev sahibi kirasından, kiracı lüksünden vazgeçmiyor!

TOKİ'den hiç evi olmayana 3 bin yeni konut müjdesi! 6 yeni kampanya için düğmeye basıldı!

Gökçe Bahadır'ın evine ödediği kira bedeli servet değerinde! İşte sosyal medyanın diline düşen o ev...


Geri Dön