16 / 07 / 2024

Ev sahipleri kontratı biten kiracılara yüzde 65 zam yapmaya başladı!

Ev sahipleri kontratı biten kiracılara yüzde 65 zam yapmaya başladı!

Yüzde 25 kira artış sınırı 1 Temmuz itibariyle kaldırıldı. Yeni düzenlemeye göre kiralarda artık TÜFE oranlarına göre en fazla yüzde 65,07 zam yapılabilecek. Ev sahipleri kontratı biten kiracılarına yüzde 65 zam yapmaya başladı...



Son iki yıldır kiralarda uygulanan yüzde 25 kira artış sınırı 1 Temmuz itibariyle kaldırıldı.  Yeni düzenleme ile kiralarda artık eski sisteme dönüldü. Yani, TÜFE oranlarına göre en fazla yüzde 65,07 zam yapılabilecek. Ev sahipleri şu günlerde kira kontratı biten kiracılara yüzde 65 zam yapmaya başladı. Konuyla ilgili sosyal medya hesabı X'ten paylaşım yapan Antalyaburada.com ev kiralarında yüzde 65 zamların yapılmaya başlandığını açıkladı. İşte o paylaşım...

AntalyaBurada.com @AntalyaBurada
EV KİRALARINA YÜZDE 65 ZAM
Yüzde 25 kira uygulamasının sona ermesinden sonra ev sahipleri, kontratı biten kiralara zam yapmaya başladı. Temmuz ayında TÜFE oranlarına göre en fazla yüzde 65,07 zam yapılabilecek.

YÜZDE 25 KİRA ARTIŞINDAN GERİYE KALANLAR

25 kuralının enflasyonun çok altında olması nedeniyle konut sahibi ve kiracıları karşı karşıya geldi. Kiracı ve ev sahiperi arasında yaşanan gerginliklerin sonucu ölümle bitenler dahi oldu. Uzmanlara göre;  Enflasyon yüzde 100’ün üzerine çıkmışken konut sahipleri yüzde 25’e mahkum edildiği belirtildi.

Bu orana bazı ev sahipleri uyarken bazıları ise uymadı. Bu süreçte konut sahipleri ve kiracılar davalık oldular. Pek çok konut sahibi sırf bu yüzden evlerini satışa çıkardı. Hukuksuz bir uygulama yüzünden adliyeler doldu taştı.

Ev sahipleri yeni kiracılar için sayfalar dolusu kira kontratı hazırlıyor! Neden mi? İşte örnekleri...

Kiracı ve ev sahiplerinin korkusu: Kiracı ev hayali kuramıyor, ev sahibi evini kaybetme kabusu görüyor!

Geri Dön