01 / 10 / 2024

Ev sahipleri ve kiracı çatışmaları barınma krizine dönüşecek! Kira artışlarına acil çözüm bulunmalı!

Ev sahipleri ve kiracı çatışmaları barınma krizine dönüşecek! Kira artışlarına acil çözüm bulunmalı!

İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu, kira artışlarına acil çözüm bulunması gerektiğini aksi halde barınma krizinin ortaya çıkacağını vurguladı. 




Kira bedelleri özellikle büyükşehirlerde  cep yakar hale geldi. Kiracılar yüksek kira bedelleri altında ezilirken ev sahipleri düzenli olarak kira geliri bekliyor. Kiralardan dolayı ev sahipleri ve kiracılar arasında gerilim de her geçne gün yükseliyor.  İYİ Parti  Ankara  Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu, kira artışlarıyla ilgili kritik değerlendirmelerde bulunarak artışlara acil çözüm bulunulmasını belirtti.

Zorlu, kira artışlarına çözüm bulunmazsa ev sahibi-kiracı çatışmaları ülkemizde barınma krizi olarak karşımıza çıkacağını bir örnekle açıkladı.

Ankara Etimesgut'ta bir balkon 22 bin 750 bin liradan kiralık ilanına çıkarıldı. Ev sahibi, balkonu kiralayacak kişiden bir de memur kefil ve bir depozito istiyor. 

İşte Kürşat Zorlu'nun o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Prof.Dr.Kürşad ZORLU @zorlu77

Kira artışlarına, mevcut ağır ekonomik koşullarda gerekli müdahale ve çözüm bulunmazsa ev sahibi-kiracı çatışmaları ülkemizde barınma krizi olarak karşımıza çıkacak!

Kira anlaşmazlığı ölümle bitti! 15 yıllık kiracı ev sahibi ilişkisinde kötü son!

Kira yönetimine dijital çözüm! Kiracılar kiraları kredi kartı ile ödeyebilecek!

Ev sahipleri dikkat! Eski kira sözleşmesine ait kira borçlarını tahsil edebilirsiniz!

 


Geri Dön