28 / 04 / 2024

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Yargıtay'dan emsal tahliye kararı!

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Yargıtay'dan emsal tahliye kararı!

Ev sahibi ve kiracı savaşları gündemden düşmezken sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Hukukbil de Yargıtay'dan ev sahipleri lehine bir sevindirici kararı paylaştı. İşte o paylaşım...



Ev sahibi ve kiracı savaşları gündemdeki yerini koruyarak son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken hem kiracılar hem de ev sahipleri Yargıtay tarafından verilen emsal kararlar ile ilgili araştırmalar yapıyor.

Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken 8 bin 200 takipçili Hukukbil isimli kullanıcı resmi sosyal medya hesabı https://twitter.com/bilgiler_hukuki üzerinden  yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Hukukbil de Yargıtay'dan ev sahipleri lehine bir sevindirici kararı paylaştı.

Hukukbil paylaşımında kira bedelinin götürülüp ödenmesi gereken borçlardan olduğundan, kiralayana götürülüp elden ödenmesi veya gideri kiracıya ait olmak koşuluyla banka hesabına yatırılması ya da konutta ödemeli olarak PTT kanalıyla gönderilmesi gerektiğini belirterek, açıklanan şekilde yapılmayan ödemelerin yasal ödeme olarak kabul edilmediğini ve kiracının tahliyesine karar verilmesi gerektiğini kaydetti. 


Hukukbil'in paylaşımı şu şekilde:

Yargıtay'dan ev sahipleri lehine bir sevindirici karar

-Kira bedeli götürülüp ödenmesi gereken borçlardan olduğundan, kiralayana götürülüp elden ödenmesi veya gideri kiracıya ait olmak koşuluyla banka hesabına yatırılması ya da konutta ödemeli olarak PTT kanalıyla gönderilmesi gerekir. 

-Kira bedelinin kiraya verenin banka hesabına yatırılması durumunda banka tarafından kesilen havale giderinden kiracı sorumludur. 

-Açıklanan şekilde yapılmayan ödemeler yasal ödeme olarak kabul edilemez ve kiracının tahliyesine karar verilmesi gerekir.

-Yargıtay Hukuk Genel Kurulu

 

Hukukbil'in yaptığı paylaşıma gelen yorumlar şu şekilde

Faiz artışları konut kredilerini nasıl etkiledi?

Mevduat faizleri yüzde 57'ye çıktı! En yüksek faizi hangi banka veriyor? İşte 1 milyon TL'nin banka banka faiz oranları!

Bakan Özhaseki açıkladı! TOKİ, 1 milyon 340 bin konut yaptı...


Geri Dön