28 / 04 / 2024

Ev sahipleri ve kiracıların gözü bu tarihte! Haziran 2022 kira artış oranı ne zaman belli olur?

Ev sahipleri ve kiracıların gözü bu tarihte! Haziran 2022 kira artış oranı ne zaman belli olur?

Kira sözleşmesi Haziran ayında yenilenecek olan kiracılar bu ay ne kadar zam yapılacağını merak ediyorlar. Ev sahibi ve kiracılar her ay Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verileri büyük bir heyecanla bekliyorlar. İşte tüm merak edilenler...



Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiren Haziran ayı kira artış oranının ne zaman açıklanacağı sabırsızlıkla bekleniyor. Kiralara yapılacak olan zam oranları her ay Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından duyurulan enflasyon verilerinin açıklanması ile belli oluyor. 

Mayıs ayı kira artış oranı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından belli olmuştu. TÜFE'de (2003=100) 2022 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre %7,25, bir önceki yılın Aralık ayına göre %31,71, bir önceki yılın aynı ayına göre %69,97 ve on iki aylık ortalamalara göre %34,46 artış gerçekleşti. Peki, Haziran ayı kira artış oranı ne zaman belli olacak?

Ev sahipleri ve kiracıların gözü bu tarihte! Haziran 2022 kira artış oranı ne zaman belli olur?

Haziran ayı kira artış oranı mayıs ayı enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından belli olacak. Mayıs enflasyon oranı 3 Haziran saat 10:00'da TÜİK'in resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak. 

MAYIS AYI ENFLASYON TAHMİNİ NEDİR?

Merkez Bankası (TCMB) Mayıs ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'nin sonuçlarına göre, Cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi mayıs döneminde yüzde 57,92 oldu.

12 ay sonrası için enflasyon artışı beklentisi ise yüzde 33,28. Bir önceki ayın anket sonuçlarında TÜFE için yıl sonu beklentisi yüzde 46,44; 12 ay sonrası için ise yüzde 28,41 olarak açıklanmıştı. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi de yüzde 17,68'den 19,54'e yükseldi.

Katılımcıların cari yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 16,85 TL iken, bu anket döneminde 17,57 TL oldu. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla 17,84 TL ve 18,47 TL olarak gerçekleşti.

Fahiş kira artışında kiracılar ne yapabilir? Kira düzenlemesi nasıl olacak?

Gelir İdaresi Başkanlığı 70 sözleşmeli personel alımı yapacak!

Aile Bakanlığı hesaplara 2.354 TL nakit para yatırdı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön