28 / 04 / 2024

Ev sahiplerinden normalleşme zammı!

Ev sahiplerinden normalleşme zammı!

Gayrimenkul Danışmanı Ayşe Fügen Arda, gayrimenkul sektörüyle ilgili açıklamalarda bulundu. "Geçen seneye göre minimum yüzde 25. Yüzde 40, yüzde 50'ye çıkan bölgeler oldu" diyen Arda, mal sahiplerinin kiralık ev fiyatlarını artırdığına dikkat çekti.



Gayrimenkul Danışmanı Ayşe Fügen Arda, gayrimenkul sektörüyle ilgili açıklamalarda bulundu. CNN Türk'te yer alan habere göre; konut fiyatlarını ve ev kiralarını değerlendiren Ayşe Fügen Arda, kiralardaki ve fiyatlardaki artışın sebeplerine değindi. 

Ev sahiplerinden normalleşme zammı!

Ülke genelinde, evlenen kişiler ve öğrenciler yeniden emlak piyasasında hareketlenmeyi getirdi. Konuta talep artında kira fiyatları da yükselişe geçti. 

"Yaşadığımız sürecin sonucu bunlar. 2018 de bir kur şoku yaşadık. Pandemi sürecinde yeni inşaatlar fren yaptı. Böylece ortada bir yokluk durumu oluştu" diye konuşan Ayşe Fügen Arda, şu açıklamalarda bulundu: 

Ev sahiplerinden normalleşme zammı!

"Kira fiyatlarında geçen seneye göre minimum yüzde 25 artış oldu. Yüzde 40, yüzde 50'ye çıkan bölgeler oldu. Biz de mutlu değiliz. Kiralık evler kara borsaya düştü denilebilir.

2019-2020 dönemini de yaşadık. Orada da ev kiraları düşmüştü. Kiralık ev çokluğu vardı. Bir normalleşmeye girilince mal sahipleri dediler ki biz o dönemde indirdik şimdi de çıkarıyoruz."

İstanbul'un hangi ilçesinde konut fiyatları hızla artıyor?

Ev alacaklar dikkat! Fiyatlar uçtu!

Kiralık ev fiyatları cep yakıyor!


Geri Dön