Kent Haberleri

Ev sahiplerine 5 bin TL ödeme yapılacak... Acilin de ötesinde bir zamanda bakın hemen

Kira ve taşınma yardımı destek ödemesi başvuru ekranı açıldı... Ev sahiplerine yönelik aylık olarak 5 bin TL ödeme yapılacak... Ev sahipleri ödemeden yararlanabilecek. İşte detaylar... Devlet de vatandaşlara destek olmak amacıyla kira ödemeleri gerçekleştiriyor

Deprem nedeniyle çok sayıda vatandaş evinden barkından oldu. Devlet de vatandaşlara destek olmak amacıyla kira ödemeleri gerçekleştiriyor. Sadece kiracıların değil ev sahiplerinin de yararlanacağı kira desteğinin detaylarına gelin birlikte bakalım... 

Kira yardımı başvurusu online olarak e-devlet sistemi üzerinden yapılabiliyor. Bunun için “Afetzede Barınma Desteği” sayfasına giriş yaparak başvuru yapmak yeterli oluyor. Kira yardımından faydalanacak vatandaşlar için evlerin yıkık, orta ya da ağır hasarlı ya da acil yıkılacak konumunda olması gerekiyor. Ön inceleme sonrası kiracıya hem de ev sahibine destek sunuluyor.

Destekten faydalanmak isteyen vatandaşın alacağı tutar belli oldu. 12 ay boyunca devam edecek olan destek kiracılar için ayda 2 bin TL, ev sahipleri için ise ayda 5 bin TL olacak. 12 ayın sonunda ev sahipleri toplamda 60 bin TL destekten faydalanmış olacak. Bu rakam kiracı için 24 bin TL’ye denk geliyor.

 

YAPMANIZ GEREKEN ŞEY ÇOK BASİT

E-devlet’ten yapılacak başvuru ile sunulan kira yardımı ev sahipleri için ayda 5 bin TL, kiracılar için ise ayda 2 bin TL olarak belirlendi. Yaşadığı ev hasarlı olup ek konteyner talebinde bulunan tüm vatandaşların taşınabilmesi için ek destek sunulacak. E-devlet üzerinden online başvuru yapmak isteyenlerin www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaptıktan sonra Afetzede Taşınma Desteği kategorisine geçerek başvurusunu tamamlaması yeterli oluyor.