28 / 04 / 2024

Ev sahiplerine şok uyarı! Bu parayı kiracı değil, ev sahibi ödeyecek!

Ev sahiplerine şok uyarı! Bu parayı kiracı değil, ev sahibi ödeyecek!

Son günlerde kira kadar gündeme gelen site aidatları konusunda önemli bir uyarı daha geldi. Uzmanlar, site ve apartmanlardaki aidat ücretleri ile çok önemli bir uyarıda bulunarak, aidatın kirayı geçmesi durumunda aradaki farkı ev sahibinin ödemek zorunda olduğunu duyurdu.



Aidatlarla ilgili tartışmalar bir türlü durulmuyor. Hemen her sitede konuyla ilgili şikayet dilekçeleri yazılırken, uzmanlardan da yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.

Ev sahiplerine şok uyarı! Bu parayı kiracı değil, ev sahibi ödeyecek!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, site ve apartman aidatlarının, enflasyon, maliyet ve malzeme fiyatlarındaki artış; enerji maliyetleri, asgari ücret ve diğer işçilik ücretlerindeki yükselişle belirlendiğini hatırlattı.

Site ya da apartmanlarda aidat artışına yönelik oluşan maliyet farklarının ortak gider şeklindeki aidatlara yansıdığını dile getiren Kiraz, yöneticilerin genel kuruldan yetki almadan aidat artışı yapamayacağını vurguladı.

Kiraz, fahiş aidat ücretleri belirlenmesi durumunda kat maliklerinin bağımsız bölüm toplam sayısının 3'te biri kadar imza toplayarak olağanüstü genel kurul toplanma talebinde bulunabileceğini ve aidatların genel kurulda görüşülerek indirilmesinin talep edilebileceğini söyledi.


Geri Dön