27 / 04 / 2024

Ev Sahiplerine Yeni Yaptırımlar Geliyor! Kiracıların Korunması Hedefleniyor

Ev Sahiplerine Yeni Yaptırımlar Geliyor! Kiracıların Korunması Hedefleniyor

Kiralardaki yüksek artışlar ve orantısız zam talepleri ev sahiplerine yönelik yeni yaptırımların gündeme gelmesine sebep oldu. Devlet, kiracıların korunmasını amaçlayan önemli düzenlemeler yapmaya hazırlanıyor. İşte, ev sahiplerinin bilmesi gereken detaylar.



Ev sahipleri hapis ve para cezası tehlikesiyle karşı karşıya!

Ev sahipleri, kiracısını haksız yere tahliye etmeye ya da orantısız kira zam taleplerinde bulunmaya devam ederse, artık ciddi yaptırımlarla karşılaşacak. Özellikle büyükşehirlerde artan kiralar, sabit bir bütçesi olan vatandaşları zor durumda bırakıyor. Son bir yıl içinde yüzde 25 sınırlamasına uymamanın ardından, daha büyük cezalarla karşılaşma riski de doğuyor.

Yeni düzenlemeler kapsamında, kiracısını 5 yıl öncesine kadar evden çıkarmaya çalışan veya orantısız zam taleplerinde bulunan ev sahipleri için hem para cezaları hem de hapis cezaları uygulanacak. Bu önlem, kiracıların haklarını korumayı ve ev sahiplerinin haksız uygulamalardan kaçınmasını sağlamayı hedefliyor.

Ev Sahiplerine Yeni Yaptırımlar Geliyor! Kiracıların Korunması Hedefleniyor

Memurlara kira yardımı yapılacak

Devlet, özellikle büyükşehirlerde yaşayan memurların artan kira maliyetlerine karşı destek sağlamaya hazırlanıyor. Ankara, İstanbul, İzmir gibi şehirlerde çalışan memurlara, kira yardımı yapılacak. Bu yardım, kira oranlarına göre belirlenecek ve memurların yaşadığı şehir dikkate alınacak. Böylece, memurların bütçeleri daha rahatlayacak ve yaşam standartları korunmuş olacak.


Geri Dön