Kent Haberleri

Ev sahiplerini yakından ilgilendiriyor! Yüzde 100 oranında arttırıldı!

Konut fiyatlarındaki fahiş artışın ardından gözlerin çevrildiği konulardan biri de Zorunlu deprem sigortası teminat bedeliydi. Beklenen haber geldi  ve azami teminat bedeli yüzde 100 artırıldı.Yeni karara göre zorunlu deprem sigortası hesabına esas olan bina metrekare bedeli yaklaşık yüzde 100 oranında artırıldı

Konut sahiplerini yakından ilgilendiren gelişme Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alarak yürürlüğe girdi. Yeni karara göre zorunlu deprem sigortası hesabına esas olan bina metrekare bedeli yaklaşık yüzde 100 oranında artırıldı. Betonarme yapılar için 3.016 liraya diğer yapılar için 2.080 liraya çıkarıldı. Sağlanacak azami teminat bedeli de yüzde 100 oranında artırıldı. Kritik karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı ve yürürlüğe girdi.

ZORUNLU DEPREM SİGORTASINDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan zorunlu deprem sigortası tarife ve talimat tebliğinde oranlarla ilgili değişiklik yapan tebliğe göre, bu kapsamda sigorta bedeli hesabına esas metrekare bedeli; betonarme binalar için 1.508 liradan 3 bin 16 liraya diğer yapılar için ise 1.040 liradan 2 bin 80 liraya yükseltildi. Zorunlu Deprem Sigortası çerçevesinde, yapı tarzı ayırımı yapılmadan bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı ise yüzde 100 yükselişle 320 bin liradan 640 bin liraya çıkarıldı.

İNDİRİM ORANI YÜZDE 20 OLACAK

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğle yapılan düzenlemeye göre, poliçe süresinin sonunda sigortanın en geç 30 gün içerisinde yenilenmesi halinde, tarife fiyatları üzerinden yapılacak indirim oranı da yüzde 10'dan yüzde 20'ye yükseltildi.

ASGARİ PRİM TUTARI DA YÜKSELDİ

Tebliğle, zorunlu deprem sigortası asgari prim tutarlarında da yükseltmeye gidildi. Risk grubuna göre her halükârda birinci gruptan yedinci gruba kadar uygulanacak asgari prim tutarları şöyle belirlendi;

140 liradan 280 liraya, 120 liradan 240 liraya, 90 liradan 180 liraya, 70 liradan 140 liraya, 55 liradan 110 liraya, 45 liradan 90 liraya ve 40 liradan 80 liraya çıkartıldı.

ZORUNLU DEPREM SİGORTASI (DASK) NEDİR?

Türkiye’de Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından sunulan Zorunlu Deprem Sigortası, depremin doğrudan sebep olduğu maddi zararlara karşı güvence sağlamayı hedefler. Deprem sigortası ile deprem sonucunda meydana gelen yangın, infilak, dev dalga (tsunami) veya yer kaymasının verebileceği maddi zararlar güvence altına alınır.

Peş peşe açıklandı! Binlerce kişiye 1600 TL verilecek! Başvuru tarihleri ve şartları için hemen bakın!

Altın alacaklar dikkat! Bunları okumadan altın almayın! Gram altın ne zaman yükselecek? Gram altın kaç lira?

Herkesi ilgilendiriyor! Pasaport, ehliyet, MTV, emlak vergisi, trafik cezası… Yeni zamlı tarifeler belli oldu!