Kira

Ev sahiplerinin mağduriyeti bitmiyor: Türkiye'de mülkiyet hakkı yok, kiracılar para versen de çıkmıyor!   

Mağdur ev sahipleri, evden çıkmayan kiracılarına tepkili. Ucuz kiralarla evlerinin resmen işgal edildiğini belirten ev sahipleri, artık evlerini herkese kiralamayacaklarını dile getiriyor. İşte detaylar...

Haziran 2022 tarihinde uygulamaya alınan konut kiralarına yüzde 25 zam sınırlaması, ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıkların katlanmasına neden oldu. 

Kiraları düşük kalan ev sahipleri, tahliye için mahkemelerin yolunu tutuyor ancak çoğu zaman kiracılar para bile verilse evden çıkmıyor. Bu nedenle ev sahipleri mağdur olduklarına dikkat çekerken, artık evlerini herkese kiraya vermeyeceklerini belirtiyor. 

Yatırımcı ve analist Burç Okumuş isimli kullanıcı, https://x.com/hedgefundguy3 resmi X sosyal medya hesabından ev sahiplerini ilgilendiren bir paylaşım yaptı.

Söz konusu paylaşımda, başka bir kullanıcının "Avukatlara, yargı mensuplarına adliyede çalışan hiçbir görevliye ev kiralanmayacaktır" açıklamasını alıntılayan Okumuş, şu ifadeleri kullandı: 

"Oğlu kızı avukat olan yaşlılara da kiralamamak lazım,

Arkadaş evlenecek, kendi evine geçmesi lazım, kiracı çıkmıyor, 80 yaşında, normalde 30 bin lira kiralı yerde 9 bine oturuyorlar, iki kızı da avukat. Çıkmamak için her türlü hukuki kısayolu deniyorlar, en son aile 150 bin lira verelim çık dedi, çıkmadı.

Evi satacaklar. Arkadaş bir ara evliliğini ertelemeyi düşündü bu meseleden dolayı

Türkiye'de mülkiyet hakkı yok, evinde oturamıyorsun, para vereyim çık diyorsun onda da çıkmıyorlar."

Peki ev sahiplerinden bu durum ile ilgili hangi yorumlar geldi? Ev sahipleri kiracılar ile ilgili neler söyledi? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

Konut fiyatlarında indirim rüzgarı dünya genelini sardı! O ülkede konut fiyatları iki yılda yüzde 20 düştü!

İzmir’deki kentsel dönüşüm mağduriyetinde sular durulmuyor! Mağdurlardan CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu’na açık mektup!

Yeşil GYO Innovia 4 mağdurları Bakanlıktan yardım bekliyor!