Ekonomi

Ev temizliğinde çalışanlara müjde! Sigortalı ve emekli olabilirsiniz!

En güvencesiz çalışanlar arasında yer alan gündelikçi, temizlikçi ve bakıcıların yasaya göre sigortalı yapılması gerekiyor. Peki bu kapsamda sigortadan kimler yararlanıyor? Ne kadar sigorta ödeniyor?Buna göre, on günden fazla  çalışmalarda gündelikçi, bakıcı, temizlikçi, apartman görevlilerine sigorta yaptırmak zorunluluğu mevcut

Evlerde yardımcı olarak çalışan işçilere, çalıştıran kişilerin sigorta yapması gerekiyor. Buna göre, on günden fazla  çalışmalarda gündelikçi, bakıcı, temizlikçi, apartman görevlilerine sigorta yaptırmak zorunluluğu mevcut.

Eğer çalışma süresi aylık on günden az ise, bu durumda gündelikçi çalışanlar için iş kazası ve meslek hastalığı için günlük sigorta primi ödenirken, ev hizmetleri alanında ayda 30 günden az çalışan kişiler için primlerini kendileri ödeme yoluyla, aylık sigortalı sürelerini 30 güne tamamlama olanağı da bulunuyor.

Habertürk’ten Ahmet Kıvanç’ın haberine göre, 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu’nda, evde çocuk bakımı, hasta bakımı, gündelikçi, kapıcı veya bahçıvan çalıştıranlar, eğer bu personelayda on gün ve daha fazla çalışıyorsa sigorta ödüyor.  Bu kişileri istihdam edenler “kolay işverenlik” hükümlerinden faydalanırken,  e-Devlet’e giriş yaparak gerekli işlemleri tamamlayabiliyor.  

 Elinde 1 doları bile olan okusun! Ünlü ekonomist Selçuk Geçer açıkladı! Şubat’ta tam bu kadar olacak!

Bakanlık açıkladı! Memur emeklisinin maaş farkı ne zaman yatacak?

Gram altında rekor üstüne rekor! Elinde tutan kazandı!

Halkbank’ın bu kampanyasını duyan inanamadı! Kefilsiz, belgesiz 100 bin TL kredi!

Bunu bilmiyor olabilirsiniz! Karnesi iyi gelen çocuğunuza devletten 5 bin TL ödeme! Sakın kaçırmayın!