04 / 05 / 2024

Ev vergisi affı!

Ev vergisi affı!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince arsa, arazi, işyeri ve mesken gibi taşınmaz mallar için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, ev vergisi affı nasıl olur?



Ev vergisi affı!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince arsa, arazi, işyeri ve mesken gibi taşınmaz mallar için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. 6552 sayılı Torba Yasası ile getirilen vergi affı dahilinde belediyeye ödenen emlak ve çevre temizlik vergisi borçları bulunuyor.


Ev vergisi iki eşit taksit ile ödenebiliyor. Emlak vergisi için ilk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İlk taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılması gerekiyor. Peki, ev vergisi affı nasıl olur?


Vergi yapılandırma başvurularının 30 Kasım 2012 tarihine kadar belediyeye gidilerek yapılması gerekiyor. Ödemeler, peşin olarak yapılabildiği gibi taksitli olarak da yapılabiliyor. 


Taksitli ödemeler, ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte yapılıyor. Ödeme sürecinde bir yıl içinde ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybediliyor.


Ev vergisi ne zaman ödenir 2014!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön