Kent Haberleri

Evde bakım maaşı alanlar aman dikkat! Evde bakım 2023 ödemeleri artık resmen böyle yapılacak! Hemen bir bakın!

Evde bakım maaşı alanlar aman dikkat! Evde bakım 2023 ödemeleri artık resmen böyle yapılacak... Hemen bir bakın...Söz konusu konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre, yaklaşık olarak 500 bin kişiye ödenen evde bakım maaşı kararı ile evde bakım maaşları ödemeleri ile ilgili olarak bazı değişikliklere gidildi

Her ayın 15'i ile 31'i arası yaklaşık 500 bin vatandaşın hesabına yatırılan evde bakım maaşları ödemeleri için son dakika kararı geldi.

Söz konusu konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre, yaklaşık olarak 500 bin kişiye ödenen evde bakım maaşı kararı ile evde bakım maaşları ödemeleri ile ilgili olarak bazı değişikliklere gidildi.

Aktarılan detaylara göre, pek çok kişinin geçimine katkı sağlayan söz konusu bu sosyal destek ödemeleri ile ilgili olarak çalışmalarını sürdüren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evde bakım maaşı alanlar için geçtiğimiz haftalarda yeni bir yönetmelik de yayımlamıştı. Verilen detaylara göre, bu karar evde bakım maaşı alanları da oldukça yakından ilgilendiriyor.

Evde bakım maaşı alanlar aman dikkat... Evde bakım 2023 ödemeleri artık resmen böyle yapılacak... Hemen bir bakın...

Evde bakım maaşı alanlar aman dikkat... Evde bakım 2023 ödemeleri artık resmen böyle yapılacak... Hemen bir bakın...

Karar'ın aktardığı detaylara göre, evde bakım ödemeleri alan vatandaşlar için bir son dakika değişikliği yapıldı. Pek çok kişinin gündeminde yer alan konu ile ilgili olarak verilen bilgiye göre, evde bakım maaşı ödemelerinde bazı değişikliklere gidildi.

Dar gelirli vatandaşlar için çalışmalarını sürdüren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evde bakım maaşı alan vatandaşlar için yeni bir yönetmelik de yayımlamıştı. Verilen detaylara göre, evde bakım maaşları ödemesi alan vatandaşları da oldukça yakından ilgilendiren söz konusu bu yeni düzenlemelere göre, evde bakım maaşı başvurusu, değerlendirme ve ödeme süreçlerinde de bazı değişiklikler yapıldı.

Evde bakım maaşı alanlar aman dikkat... Evde bakım 2023 ödemeleri artık resmen böyle yapılacak... Hemen bir bakın...

Evde bakım maaşı alanlar aman dikkat... Evde bakım 2023 ödemeleri artık resmen böyle yapılacak... Hemen bir bakın...

EVDE BAKIM MAAŞI ALANLAR AMAN DİKKAT

Bu yılın Temmuz ayı ödemeleri merakla beklenen evde bakım maaşları ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Aile ve toplum temelli bakım anlayışı doğrultusunda, bireye odaklı hizmetler sunulmaya da çalışılıyor. Ayrıca ilgili hesaplara arka arkaya yatırılan evde bakım yardımı, sosyal yardım ve gündüz bakım hizmetleri gibi tamamlayıcı bazı hizmetlerle aile yanında bakım da destekleniyor. Evde bakım ödemeleri ile ilgili olarak verilen bilgiye göre ihtiyaç sahibi engellilerin evde bakım yardımından yararlanabileceği kaydedildi.

Ayrıca yayımlanmış olan söz konusu bu yönetmelik tarihinden önce evde bakım yardımı alanların ödemelerine devam edileceği kaydedildi ancak söz konusu bu yardımdan yararlanma koşullarında hane geliri, sağlık durumu gibi değişiklikler de sil baştan gözden geçirilecek. Yapılan bu son dakika düzenlemesiyle birlikte evde bakım maaşı alan vatandaşlar da söz konusu ödemelerle ilgili yapılacak olan güncel açıklamaları yakından takip etmesi gerekiyor.

Yine verilen bilgiye göre, “Engelli ve yaşlıları sosyal çevresinden ayırmayarak evde bakım görmesini sağlamak amacıyla” kişinin akrabalarına her ay verilen bu evde bakım aylığı ile ilgili yayımlanan bu yeni yönetmelikte verilen bu aylığı alabilmek amacıyla hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte ikisi olması şartı geçerliliğini hala korurken, gelir durumunun tespiti için de oldukça detaylı maddelere de yer verildi.

 

7 bin 500, 7 bin 750, 8 bin, 8 bin 250, 8 bin 500 TL maaş alan emeklinin yeni zamlı maaşı kaç TL? Kalem kalem o rakamlar

TOKİ şimdi de 2 bin 491 lira taksitle konut satacak! Başvuru tarihleri resmen açıklandı! Kaçırmayın! 

2023 Temmuz'da Aile Destek Programı ödemesi bitiyor fakat vatandaşlık maaşı geliyor! 2023 vatandaşlık maaşını kaçırmayın