Kent Haberleri

Evde bakım maaşı alanlar için ek destek: 1500 TL bakım desteği verilecek!

Evde bakım maaşı alanlar için müjdeli haber: Devlet, evde bakım hizmeti veren kişilere ek olarak 5.855 TL'ye kadar destek sağlayacak. İşte ayrıntılar... Hükümet, bu vatandaşların yükünü hafifletmek için yeni bir düzenleme getirdi

Yaşlı veya engelli yakınlarına bakmak zorunda olan vatandaşlar için sevindirici bir haber var. Hükümet, bu vatandaşların yükünü hafifletmek için yeni bir düzenleme getirdi. Buna göre, evde bakım maaşı alanlara ek olarak 1500 TL'ye kadar bakım desteği verilecek. Bu destekle birlikte, vatandaşlar sevdiklerine daha iyi bakabilecekler. İşte detaylar...

Hükümet, evde bakım sorumluluğu olan vatandaşların talepleri arasında sosyal güvenlik kapsamına alınmayı da göz önünde bulunduruyor. Bu kapsamda, belirli şartları sağlayan vatandaşlar sosyal güvenlik destek primlerini ödemeleri ve 65 yaş üstü veya yüzde 50 ve üzeri engelli olmaları koşuluyla ücret ve sigorta haklarına sahip olabilecekler.

 

EVDE BAKIM YARDIM ÖDEMESİ ŞARTI NEDİR?

Evde bakım yardımı için başvuruda bulunacak vatandaşların belirli şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Bunlar arasında bakımı yapılan kişinin 65 yaş üzeri veya yüzde 50 ve üzeri engelli olması, aylık gelirlerinin belirli bir sınırın altında olması ve hanede bulunan her bir bireyin gelirlerinin belirlenmiş bir sınırın altında olması yer almaktadır. Güncel olarak belirlenmiş olan bu sınır 5671,20 TL'dir. Başvuru yapacak olan vatandaşlar, neden evde bakım yardımı almak istediklerini belgelemek zorundadırlar.

Yapılan başvurular düzenli olarak incelenmekte ve yardımın devam etmesi için belirli aralıklarla gelirler yeniden değerlendirilmektedir. Evde bakım yardımı, bakıma muhtaç vatandaşlarımızın ve onları evde bakımı sağlayan yakınlarının hayatını kolaylaştırmak ve desteklemek amacıyla sunulmaktadır.

Vakıfbank'tan fırsat dolu emlak kampanyası: 3+1 daire 335 bin TL'ye!
Kamerası ile dikkat çeken Samsung Galaxy A73 şimdi indirimli fiyatıyla MediaMarkt'ta!
Aile Bakanlığı Destek Mayıs 2023 ödemeleri! Son dakika... Tek tek açıklandı!