03 / 08 / 2024

Evde bakım maaşı alanlara 9.077 TL müjdesi geldi. 1 şart varsa sonra resmiyet kazanır

Evde bakım maaşı alanlara 9.077 TL müjdesi geldi. 1 şart varsa sonra resmiyet kazanır

Türkiye'de evde bakım maaşı alan ya da almak isteyen çok sayıda vatandaş var. Evde bakım maaşları 9 bin 77 TL seviyesine çıkarıldı. Almak için 1 şart var. Sonra resmiyet kazanır.



Ülkemizde evde bakım maaşından faydalanarak hayatını idame ettiren çok sayıda vatandaşımız var. Bu vatandaşlarımız geçtiğimiz aylara kadar evde bakım maaşı olarak 7 bin 608 TL alıyorlardı ancak temmuzdaki enflasyon farkından sonra bu rakam 9 bin 77 TL seviyesine çıktı. 

İşte zam gelmesinin de etkisiyle daha önce evde bakım maaşı almayan bazı vatandaşlarımız şimdi evde bakım maaşına başvurmaya başladı. Konuyla ilgili ise flaş bir gelişme yaşandı. Tek 1 şartı yaptıktan sonra resmiyet kazanacak. 

Bu artış, Türkiye'de en yüksek sosyal yardım ödemelerinden biri olan evde bakım maaşını da kapsıyor. Temmuz ayına kadar 7.098 TL olarak ödenen evde bakım maaşı, %19.31 oranında bir zam aldı. Peki, yeni zamlı evde bakım maaşı ne kadar oldu ve bu ödemeler ne zaman başlayacak?

TARİHLER BELLİ OLDU

Temmuz ayı itibarıyla memur maaş katsayısındaki %19.31 oranındaki artışa bağlı olarak, evde bakım maaşı ödemeleri de güncellendi. Yeni düzenleme ile birlikte evde bakım maaşı 9.077 TL olarak belirlendi. Bu yeni maaş tutarı, devlet desteği olarak ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yatacak.

Zamlı evde bakım maaşı ödemeleri için takvim belirlendi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanan programa göre, Ağustos ayında yapılacak ödemeler 15 Ağustos'ta başlayacak ve 30 Ağustos'ta sona erecek. Bu tarihler arasında, evde bakım maaşı alan kişilerin hesaplarına zamlı ödemeler geçecek.

ALMAK İÇİN İSTENEN TEK 1 ŞART NE 

Evde bakım maaşı almak isteyenlerin, belirli şartları yerine getirmesi gerekiyor. Bu şartlar arasında, evde bakıma muhtaç bir hasta, yaşlı ya da engelli bireyin bakımını üstlenmek yer alıyor. Ayrıca, bu kişinin tam teşekküllü bir hastaneden alınmış sağlık raporuna sahip olması ve hane içindeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor.

Evde bakım maaşı almak için gereken şartları sağlayan kişiler, başvurularını e-devlet üzerinden veya sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla gerçekleştirebilirler. Başvurusu uygun bulunan kişilerin ödemeleri, başvurunun onaylandığı ilk ay içerisinde hesaplarına yatırılacaktır. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön