Kent Haberleri

Evde bakım maaşı Mayıs ödemesi ne zaman yatacak? Evde bakım maaşı sorgulama Mayıs 2023! Kimler 4 bin 336 TL alacak?

Evde bakım maaşı alan binlerce vatandaş Mayıs ayına girilmesiyle beraber 'Evde bakım maaşı Mayıs ödemesi ne zaman yatacak?' sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Peki evde bakım maaşı Mayıs ödemesi ne zaman yatacak? Evde bakım maaşı nasıl sorgulanır?  Destek ödemesinden faydalanan binlerce kişi maaşların yatacağı tarihi araştırıyor

Evde bakım maaşı sorgulama ekranı, Mayıs ayına girilmesiyle beraber sık sık merak konusu oluyor. Destek ödemesinden faydalanan binlerce kişi maaşların yatacağı tarihi araştırıyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, ağır engelli raporu olan, hastalığı nedeniyle beslenme ve diğer ihtiyaçlarını tek başına gideremeyen vatandaşlar için evde bakım yardımı sağlanıyor. 

Evde bakım maaşı Mayıs ödemesi ne zaman yatacak? Evde bakım maaşı sorgulama Mayıs 2023! Kimler 4 bin 336 TL alacak?

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, evde bakım parası şehirlere göre farklı tarihlerde hak sahiplerinin hesaplarına peş peşe yatırılıyor. 

Evde bakım maaşı yatan iller listesi, yeni ayın ilk günü itibarıyla sık sık araştırılmaya başlandı. Evde bakım parası alabilmek için gerekli şartlara sahip olan yakınları bulunanlar, ilde olunması halinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne, ilçelerde olunması durumunda ise Sosyal Hizmet Merkezlerine başvuruda bulunabiliyor. Evde bakım parasından faydalanmak için, kişinin engelli kişinin sağlık raporunda “ Ağır engelli” ibaresinin yer alması gerekiyor. 

Evde bakım maaşı Mayıs ödemesi ne zaman yatacak? Evde bakım maaşı sorgulama Mayıs 2023! Kimler 4 bin 336 TL alacak?

Evde bakım maaşı yatan iller listesi, yeni ayın ilk gününde sık sık araştırılıyor. Ancak evde bakım parası Mayıs ödemeleri henüz hesaplara yatırılmadı. Bu nedenle de Mayıs ayı evde bakım parası yatan iller listesi henüz belli olmadı. 

Evde bakım maaşı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca her ayın 15'inden itibaren il il olacak şekilde hesaplara yatırılıyor. 

Mayıs ayı evde bakım ödemelerinin de 15 ile 31 Mayıs tarihleri arasında hesaplara geçmesi öngörülüyor. Yeni yıl ile birlikte evde bakım parasına zam geldi ve 3 bin 336 TL'den 4 bin 336 TL'ye yükseldi. 

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA MAYIS 2023 

Evde bakım ödemelerinin yapılıp yapılmadığı e-Devlet ya da SMS aracılığıyla yapılabiliyor. 

e-Devlet üzerinden sisteme giril yapıldıktan sonra, "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım maaşı sorgulaması yapılabiliyor. 

Kamu işçileri zammında son dakika gelişmesi! Kamu işçilerinin maaşına ne kadar zam gelecek? 

Altın o tarihe kadar yükselecek! Altın almak isteyenler elinizi çabuk tutun! Bu tarih ilk kez açıklandı

Mazot ve gübre destek ödemesi hangi illerde yapıldı? Çiftçiler peş peşe açıklandı! Mazot gübre desteği sorgulama 2023!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1 Mayıs müjdesi! KARDEMİR'e 600 işçi alınacak!