Kent Haberleri

Evde bakım maaşı ödemelerinde son dakika! Paralar hesaplara işte bu tarihte yatacak! Kaçırmayın!

Evde bakım maaşı ödemelerinde son dakika... Paralar hesaplara işte bu tarihte yatacak... Kaçırmayın...Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, pek çok kişinin de gündeminde yer alan evde bakım paraları, evde bakıma ihtiyaç duyan engelli, hasta ve yaşlı vatandaşların yakınlarına ödeniyor

Pek çok vatandaş "Evde bakım paraları hesaplara yattı mı, evde bakım maaşı ne zaman yatacak?" sorularının cevapları ile ilgili araştırmalar yapıyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, pek çok kişinin de gündeminde yer alan evde bakım paraları, evde bakıma ihtiyaç duyan engelli, hasta ve yaşlı vatandaşların yakınlarına ödeniyor. 

Geçtiğimiz sene 3 bin 336 TL olarak ödenen evde bakım maaşları bu yıl 4 bin 337 TL'ye yükseltilmişti.

Evde bakım maaşı ödemelerinde son dakika... Paralar hesaplara işte bu tarihte yatacak... Kaçırmayın...
 

Ahaber'de yer alan habere göre, pek çok kişinin merak ettiği evde bakım parası yatan şehirler listesi, arama motorlarında da sık sık sorgulanıyor. Merakla beklenen bu paralar, bakımı evde yapılan engelli veya yaşlı vatandaşlar için düzenli olarak hesaplara yatırılıyor. Mart ayına girilmesiyle beraber evde bakım maaşının yattığı kentler de pek çok kişi tarafından da araştırılıyor.

Evde bakım maaşı ödemelerinde son dakika... Paralar hesaplara işte bu tarihte yatacak... Kaçırmayın...

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Mart ayı evde bakım maaşlarını henüz hesaplara yatırmadı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgiye göre, evde bakım maaşları her ayın 15'i ile 31'i arasında hesaplara yatırılacak.

Evde bakım maaşları ödeme tarihleri, illere göre değişiyor. Mart ayı ödemeleri en geç 31 Mart 2023 tarihine kadar hesaplara yatırılmış olacak.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA DETAYLARI

2023 yılı Mart ayı evde bakım yardımı ödemelerinin hesaplara yatıp yatmadığının sorgulanması için iki yol bulunuyor. Mobil ya da masaüstü üzerinden e-Devlet sistemine T.C. kimlik numarası ve şifresiyle giriş yapanlar sağ üst kısımdaki arama kutucuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazıp söz konusu ödemeleri kontrol edebilirsiniz.

Ayrıca evde bakım maaşı ödemelerini Ziraat Bankası aracılığıyla alanlar da telefonlarının kısa mesaj bölümüne BAKIYE yazarak, 4737'e SMS yazarak evde bakım maaşı sorgulama işlemlerini yapabilir.

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2023 ne kadar? İstanbul, Ankara ve İzmir'de kira yardımı kaç TL? İşte il il kira yardımları

Gram altın yükselecek mi yoksa düşecek mi? İslam Memiş yeni tahminlerini bir bir açıkladı, bu tahmini duyanlar inanamadı

SSK, BağKur, Emekli Sandığı ikramiyeleri işte bu tarihte yatırılacak! Tek tek açıklandı, duyanın aklı başından gitti!