Ekonomi

Evde bakım maaşı yatan iller 2023! Evde bakım maaşı ne zaman yatacak? 7 Ocak evde bakım maaşı yattı mı?

Evde bakım maaşının yatıp yatmadığını vatandaşlar araştırmaya başladı. İşte 7 ocak evde bakım maaşına dair detaylar!Bakıma muhtaç olan yaşlılar ve engelliler için verilen 3 bin 336 lira tutarındaki evde bakım desteği yüzde 30 zam ile 4 bin 336 liraya yükseldi

Evde bakım maaşı ödemeleri de diğer ödemeler gibi 2023 Ocak zammı ile yükseldi. Bakıma muhtaç olan yaşlılar ve engelliler için verilen 3 bin 336 lira tutarındaki evde bakım desteği yüzde 30 zam ile 4 bin 336 liraya yükseldi.

Peki “Evde bakım maaşı ne zaman yatacak? 7 Ocak evde bakım maaşı yattı mı?” İşte detaylar…

7 Ocak evde bakım maaşı yattı mı? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kapsamında gerçekleştirilen evde bakım yardımı ödemeleri, ocak zammı ile arttı. Bakıma muhtaç engelli bireylerin aileleri yanında desteklenmeleri için verilen evde bakım maaşında zamlı ödemelerin ne zaman yatacağı merak konusu oldu. İşte cevaplar...

7 OCAK EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI? EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Ocak ayı evde bakım maaşı ödemeleri henüz ödenmeye başlamadı. Ödemeler, her ayın 15'i ile 30'u arasında ödeniyor. 2023 Ocak ayı ödemeleri başladığında haberimizde yer vereceğiz.

EVDE BAKIM MAAŞI 2023 NE KADAR? EVDE BAKIM MAAŞINA ZAM GELDİ Mİ?

Bakıma muhtaç olan yaşlılar ve engelliler için sağlanan 3 bin 336 lira tutarındaki evde bakım desteği yüzde 30 zam ile 4 bin 336 liraya çıktı. Bu destekten faydalanmak da asgari ücretteki artışla kolaylaştı. Hane içinde kişi başı gelirin artık 3 bin 666 lira yerine 5 bin 771 lira 20 kuruştan az olması gerekiyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde bakım aylığı ödemelerinin hesabınıza yatıp yatmadığını e-Devlet sistemi üzerinden sorgulayabilirsiniz. Bu sorgulamayı TC kimlik numaranız ile e-Devlet sistemi üzerinden şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve tıklayın. Karşınıza çıkacak olan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında bulunur.

2. el konut kredisi veriliyor mu? İkinci el konut kredisi başvuruları başladı mı? İkinci el konut kredi faizi ne kadar?

Aile destek ödemeleri ocak ayın kaçında yatıyor? Ocak ayında aile destek parası yatacak mı?