Ekonomi

Evde bakım maaşı yatan iller şubat 2023! Evde bakım zamlı maaş ne zaman yatacak? 14 Şubat evde bakım maaşı yatan iller!

Evde bakım maaşı ne zaman yatacak? Evde bakım maaşı Şubat ayı yattı mı? İşte detaylar!Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yardıma ve bakıma muhtaç vatandaşlara ödenen evde bakım maaşı yatan iller listesi yeni yıla girilmesi ile birlikte sıklıkla araştırılıyor

"14 Şubat evde bakım maaşı yatan iller hangileri?" sorusu merakla soruluyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yardıma ve bakıma muhtaç vatandaşlara ödenen evde bakım maaşı yatan iller listesi yeni yıla girilmesi ile birlikte sıklıkla araştırılıyor. Asgari ücret ve emekli memur maaşlarına yapılan zamdan sonra söz konusu ödemelere de zam geldi.

Peki, “Zamlı Şubat ayı evde bakım maaşı hesaplara yattı mı, Evde bakım zamlı maaş ne zaman yatacak?” İşte haberin ayrıntıları…

GÜNCEL EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 yılı net asgari ücreti 8 bin 500 TL olarak belirtildi. Memur ve emekli zammının yüzde 25'ten yüzde 30'a yükselmesiyle maaş tablosu üçüncü kez güncellendi. Böylece yıllık maaş artışı yüzde 84.20'ye de yükselmiş oldu. Aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 11 bin 837 TL'ye, en düşük memur emekli aylığı 7 bin 900 TL'ye çıktı. 2022 yılında 3 bin 336 TL olarak ödenen evde bakım aylığı zam oranı belli oldu. 2022 yılında 3.336 TL olarak ödenen evde bakım desteği yani maaşı 2023 yılındaki yeni tutarı 4.337 TL’ye yükseldi.

2023 ŞUBAT EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI? EVDE BAKIM AYLIĞI HANGİ TARİHLERDE ÖDENİYOR?

Evde bakım maaşları, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri tarafından her ayın 15'i ile 31'i arasında hesaplara yatmaktadır.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde bakım aylığı ödemelerinin hesabınıza yatıp yatmadığını SMS veya e-Devlet sistemi üzerinden sorgulayabilirsiniz. E-Devlet sistemi üzerinden "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım aylığı sorgulanabiliyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesinin altında bulunmaktadır.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

DSİ duyurdu! Düşük KPSS puanınızla DSİ’de işiniz hazır! İşte DSİ personel alım şartları!

Altın piyasası karman çorman! Rakamı duyan kuyumcuları doldurdu!