Kent Haberleri

Evde bakım maaşı yatırılan iller listesi belli oldu mu? Evde bakım maaşı sorgulama 4 Mayıs 2023!

Evde bakım maaşı yatırılan iller listesi belli oldu mu sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki evde bakım maaşı sorgulama 4 Mayıs 2023 nasıl yapılır?Peki evde bakım parası yatan iller listesi 4 Mayıs 2023 açıklandı mı?Verilen detaylara göre, pek çok kişinin gündeminde yer alan evde bakım parası Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evinde bakıma muhtaç, ihtiyacı olan engelliler ile yaşlı bireylere bakan kişilere ödeniyor

Evde bakım maaşı yatan iller 4 Mayıs 2023 sorgulama detayları pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki evde bakım parası yatan iller listesi 4 Mayıs 2023 açıklandı mı?

Verilen detaylara göre, pek çok kişinin gündeminde yer alan evde bakım parası Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evinde bakıma muhtaç, ihtiyacı olan engelliler ile yaşlı bireylere bakan kişilere ödeniyor. Yine paylaşılan detaylara göre, evde bakım maaşı alanlar bu ay yatırılacak olan evde bakım parası hakkındaki aramalarını yoğunlaştırdı. 

Peki, 4 Mayıs 2023 evde bakım maaşı yatan iller belli oldu mu? Evde bakım maaşı hesaplara yatırıldı mı? İşte Evde bakım maaşı yatan iller 4 Mayıs 2023 sorgulama ekranı…


EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER 4 MAYIS 2023 AÇIKLANDI MI?

Vatan gazetesinde yer alan habere göre, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşını her ayın 15'i ile 31'ü arasında hesaplara peş peşe yatırıyor. Mayıs ayında ödenecek olan evde bakım maaşı ödemeleri ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan henüz bir açıklama gelmedi.

Yine verilen bilgilere göre, 2006'da başlatılan Evde Bakım Yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan ağır engelli yakını olan ve bakımını üstlendiği için çalışamayan vatandaşlara ödeniyor.

Evde bakım parası yatan iller sorgulama Mayıs 2023

Verilen detaylara göre, evde Bakım aylığı ödemeleri ile ilgili sorgulamalar E-Devlet üzerinden yaypılabiliyor. TC kimlik numarası ve E Devlet şifresi kullanarak giriş yapılan sistemin arama kısmına "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazarak, butona tıklayın. Daha sonra açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar çıkıyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında tüm detaylara da ulaşmak mümkün.

SMS ile evde bakım parası sorgulama Mayıs 2023

Yine verilen detaylara göre, evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabiliyor. Ayrıca Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj kısmına BAKIYE yazarak 4747’e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. 

Mayıs 2023 evde bakım parası yatan iller listesi henüz açıklanmadı. Söz konusu ödemelerin Mayıs ayının 15'i ile 31'i arasında yapılması planlanıyor.

TOKİ'ye borcu olanlar dikkat! Yüzde 25 indirim kampanyası işte bu tarihte sona erecek!

Tapu sahipleri aman dikkat! Bu tarihleri kaçıran yandı!

Motorine tam 1 lira 30 kuruş indirim geldi! Sürücüler bu rakamlara bakmadan yola çıkmayın! Akaryakıtta son dakika!