Kent Haberleri

Evde bakım maaşı yattı mı 13 Aralık 2022? Hesabınıza 3 bin 340 TL yatmış olabilir! Hemen kontrol edin!

Aralık ayının gelmesiyle beraber evde bakım maaşı araştırmaları hızlandı. Peki evde bakım maaşı yattı mı 13 Aralık 2022? Hesabınıza 3 bin 340 TL yatmış olabilir! Hemen kontrol edin! Aralık ayının gelmesiyle beraber evde bakım maaşı ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak ediliyor

Evde bakım parası ödemeleriyle ilgili gelişmeler sık sık takip ediliyor. Aralık ayının gelmesiyle beraber evde bakım maaşı ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. 

Bakıma ihtiyacı olan hasta, engelli veya yaşlı kişilerin bakımı için yapılan ödemeler Aile ve Sosyal hizmetler Bakanlığı tarafından hesaplara yatırılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal yardım ödemeleri için bir son dakika açıklamasında bulundu. 

Peki evde bakım maaşı yattı mı 13 Aralık 2022? Hesabınıza 3 bin 340 TL yatmış olabilir! Hemen kontrol edin!

CNN Türk'te yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili açıklamasında "Eskiden beri devam eden engelli ve yaşlı aylıklarının ödemelerini de titizlikle sürdürüyoruz. Kasım ayında 1,3 milyon yaşlı ve engellimize 2,1 milyar lira ödedik, Aralık ayında da aynı miktar ödemeyi gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

EVDE BAKIM PARASI NE KADAR ARALIK 2022? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bakıma muhtaç vatandaşların bakımını üstlenen kişilere ödenen evde bakım maaşı geçtiğimiz Temmuz ayında zamlanmıştı. 

Bu kapsamda evde bakım maaşı Temmuz zammıyla 2 bin 706 liradan 3 bin 340 liraya yükseldi. 

EVDE BAKIM PARASI YATTI MI ARALIK 2022?

Evde bakım maaşı için  her ayın 15'i ile 31'i arasında hesaplara yatırılıyor. Evde bakım ödemeleri il il gerçekleştiriliyor. 

Evde bakım maaşı için yatan iller listesi ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. 

EVDE BAKIM AYLIĞI SORGULAMA 2022 

Evde Bakım aylığı ödemelerini e-Devlet üzerinden ya da SMS aracılığıyla sorgulanabiliyor. 

E-Devlet sorgulaması için, TC kimlik numarası ve e-Devlet şifresi aracılığı ile giriş yapılmasının ardından arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazılması gerekiyor. Açılan sayfada evde bakım parası ödemesi ile ilgili detaylar görülebiliyor.

Evde bakım desteği ödemelerini Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alan vatandaşlar da sorgulamalarını SMS yolu ile gerçekleştirebiliyor. Bunun için kişisel cep telefonlarının kısa mesaj bölümüne BAKIYE yazarak, 4747’e kısa mesaj göndermeleri yeterli oluyor. 

Orta gelirliye konut kampanyasında son viraja girildi! Ayrıntılar peş peşe netleşiyor! 

TOKİ'nin peş peşe çekeceği 13-19 Aralık kura takvimi belli oldu! TOKİ il il çekiliş kurası Amasya, Çorum, Ordu 2022...

1 Ocak 2023 asgari ücret zammını duyanın nutku tutuldu! Dedikleri tek tek çıkan İslam Memiş tahminini resmen değiştirdi