Kent Haberleri

Evde bakım maaşı yattı mı? 2023 evde bakım maaşı ne kadar oldu? Son dakika!

Temmuz'un ortalarına gelindiğinde, evde bakım maaşının hangi illere ödendiği merak ediliyor. Peki, evde bakım maaşı yattı mı? 2023 Temmuz evde bakım maaşı ne kadar oldu? İşte detaylar... Bu destek, her ay belirli bir tarihten itibaren hesaplara yatırılıyor

Hak sahipleri, evde bakım maaşı sorgulama ekranını araştırarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hasta, yaşlı, engelli bireyler ve ailelere sağlanan devlet desteğini öğrenmek istiyor. Bu destek, her ay belirli bir tarihten itibaren hesaplara yatırılıyor. Son memur maaş katsayısı değişikliği, evde bakım maaşı ödeme tutarının güncellenmesine yol açtı.

Peki, evde bakım maaşı yattı mı? 2023 Temmuz evde bakım maaşı ne kadar oldu? İşte detaylar...

 

EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 15'i ile 31'i arasında evde bakım parası hesaplara yatırılıyor. Bu nedenle, evde bakım maaşları 15 Temmuz'dan itibaren ödemelere başlandı.

2023 TEMMUZ EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

2023 Ocak zammından sonra evde bakım aylığı 4.337 TL olarak belirlenmişti. 2023 Temmuz zammıyla birlikte yılın ikinci yarısında geçerli olacak yeni evde bakım maaşı belirlendi. Buna göre, yaşlı ve engelli bireylere yönelik evde bakım desteği 5.098 TL'ye yükseldi.

SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde bakım aylığı alan kişiler, bakiye sorgulaması yapmak için cep telefonlarının SMS özelliğini kullanabilirler. Ziraat Katılım Bankası üzerinden evde bakım aylığı alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne "BAKIYE" yazarak 4747'ye SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Ancak, bu işlem için gönderilen her SMS operatör tarafından ücretlendirilir.

e-DEVLET İLE EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA

Vatandaşlar, "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfası üzerinden e-Devlet aracılığıyla evde bakım aylığı sorgulaması yapabilirler. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak sorgulama işlemini kolaylıkla gerçekleştirebilirler.

İş Bankası'ndan aylık 905 TL taksitle kredi!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi sosyal destekleri: İBB Halk Süt başvurusu nasıl yapılır? İşte yanıtı!
Aile Bakanlığı'ndan son dakika müjdesi! Bu kişilere 2.348 TL para verilecek!
Akaryakıtta 7 yıl sonra bir ilk! Benzin fiyatı ne kadar? Motorin litre fiyatı kaç TL? 16 Temmuz 2023 akaryakıt fiyatları