Ekonomi

Evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşı ne kadar 2023? 6 Mart evde bakım maaşı yatan iller!

Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? soruları büyük bir ilgi ile soruluyor. İşte 6 Mart evde bakım maaşı yatan illere dair son detaylar!Evde bakıma ihtiyaç duyan engelli, hasta ve yaşlı vatandaşların yakınlarına devlet tarafından her ay ödenen maaşlar gündemde yer alıyor

Evde bakım maaşı yatan iller listesi merakla araştırılıyor. Evde bakıma ihtiyaç duyan engelli, hasta ve yaşlı vatandaşların yakınlarına devlet tarafından her ay ödenen maaşlar gündemde yer alıyor. Evde bakım maaşı Mart ayına girilmesi ile birlikte evde bakım maaşının yattığı iller sorgulanıyor.

Peki 6 Mart 2023 evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşı ne zaman yatacak? Evde bakım maaşı kimlere verilir? İşte, evde bakım maaşına dair araştırılan soruların yanıtları ve diğerleri…

2023 EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA EKRANI

Evde Bakım aylığı ödemelerini e-Devlet Kapısı üzerinden sorgulayabilir gerekli bilgilere erişebilirsiniz. T.C kimlik numaranız ile e- Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazdıktan sonra tıklayın. Açılan sayfada ise maaş ödemesi ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında yer alır.

EVDE BAKIM MAAŞI KİMLERE VERİLİR? İŞTE DETAYLAR!

Evde bakım maaşı ya da aylığı ağır engelli raporu olan, hastalığından dolayı tuvalet, beslenme, giyinme, temizlik, merpen inip çıkma gibi ihtiyaçlarını tek başına yerine getiremeyen vatandaşlara veriliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI, NE ZAMAN YATACAK?

Evde bakım maaşı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 15'i ile 31'i arasında hesaplara geçmektedir. Bu çerçevede Mart ayı ödemelerinin ise 15 Mart Çarşamba gününden başlayacak şekilde hesaplara geçmesi beklenmektedir.

SMS İLE EVDE BAKIM AYLIĞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanılır. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj kısmına BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj gönderdiğiniz zaman ise 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.