Ekonomi

Evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşı nisan ayı ne zaman yatacak? İşte 11 Nisan 2023 evde bakım maaşı yatan iller!

Evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşı ne zaman yatacak? İşte 11 Nisan 2023 evde bakım maaşı yatan illerin listesi!Peki 11 Nisan evde bakım maaşı yatan iller belli oldu mu? İşte detaylar…

Evde bakım maaşı ne zaman yatacak? Vatandaşların şu sıralarda ilgilendiği konuların başında evde bakım maaşı gelmektedir. Peki 11 Nisan evde bakım maaşı yatan iller belli oldu mu? İşte detaylar…

11 NİSAN 2023 EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER LİSTESİ!

Aile Bakanlığı evde bakım aylıkları her ayın 15'i ile 31 tarihleri arasında hesaplara geçiyor. Nisan ayı içinde yapılacak olan evde bakım maaşı ödemeleri ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık’tan hala net bir açıklama gelmedi.

EVDE BAKIM PARASI YATAN İLLER NASIL SORGULANIR?

Evde Bakım aylığı ödemeleri E Devlet üzerinden araştırıyor. T.C kimlik numarası ile  E Devlet şifresi kullanılıp, giriş yapıldıktan sonra da sistemin arama kısmında "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve butona tıklayın. Sonra ise açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detaylara ulaşılabilir.

SMS İLE SORGULAMA YAPILABİLİR Mİ?

Evde bakım aylığı alan kişiler sorgulama yapmak için telefonlarını kullanabilirler. Telefonlarının SMS kısmından sorgulama yapabilirler. Ziraat Katılım Bankası ile maaşlarını almakta olanlar, cep telefonlarından BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atıp, bakiyelerini görebilirler. Mesaj gönderilmesi ile de 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

‘AĞIR ENGELLİ’ RAPORU

Yaklaşık olarak 535 bin kişi bu destekten yararlanıyor. Evde bakım parası alınabilmesi için de engellinin en az yüzde 50 ve üzerinde bir oranla engeli olduğunun sağlık kurulu raporu ile belgelenmesi gerekmektedir. Raporda ‘ağır engelli’ ibaresi mutlaka yer almalıdır. Yüzde 50’den daha düşük bir engellilik oranı belgelenir ise evde bakım parası verilmiyor. Hasta ve muhtaçlık durumunda da kişinin yeme, içme, tuvalet ve banyo gibi zorunlu ihtiyaçlarını tek başına yerine getirip getiremediğine bakılıyor. Maaş için günde en az 8 saat bakımın yapılmalıdır.