Kent Haberleri

Evde bakım maaşı yattı mı? Ne zaman yatacak? Evde bakım maaşı ne kadar?

Evde bakım maaş ödemeleri Haziran ayı ile birlikte sorgulanmaya başladı. Peki 8 Haziran evde bakım maaşı yattı mı? Ne zaman yatacak? İşte evde bakım maaşı ile ilgili detaylar. EVDE BAKIM MAAŞI NASIL ÖĞRENİLİR? Evde bakım maaşını e-Devlet üstünden aratabilirsiniz

Evde bakım maaşı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile her ay 4 bin 336 TL olarak veriliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NASIL ÖĞRENİLİR?

Evde bakım maaşını e-Devlet üstünden aratabilirsiniz. Bunun için e-Devlet'e T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yapmak gerekiyor. Arkasından arama bölümüne  "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın.

SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI NASIL SORGULANIR?

Evde bakım maaşını Ziraat Katılım Bankası vesilesi ile alanlar, cep telefonlarından  BAKIYE yazıp mesaj atarak, 4747’e SMS atarak bakiyeyi takip edebilirsiniz. Mesaj atarsanız 1 SMS ücreti operatörünüz aracılığı ile tahsil edilir.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı başvurusu için engelli vatandaşın ikametgahının olduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa ‘İlçe Müdürlüklerine’ yapılır. Evde bakım aylığı ödemesini elde edebilmek için kişinin gelirine uygun olması, ihtiyaç sahibi olması ve ağır engelli olduğunu bildiren sağlık raporunun olması gerekir.

Evde bakım maaşı yattı mı? Ne zaman yatacak? Evde bakım maaşı ne kadar?

8 HAZİRAN EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI?

Evde bakım maaşı henüz hesaplara iletilmedi. Ödemelerin 15 Haziran'dan itibaren başlaması bekleniyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NEDİR?

Evde bakım maaşı, Türkiye'de engelli veya yaşlı bireylerin evde bakım ihtiyaçlarını karşılayan kişilere ödenen bir sosyal yardımdır. Evde bakım maaşı, bu kişilerin evde kalabilmesi ve ihtiyaçlarının giderilmesi için destek sağlamayı amaçlar.

Evde bakım maaşı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) tarafından başvuru ve değerlendirme süreçleri sonucunda belirlenen kişilere ödenir. Maaşın ödenmesi için belirli koşulların yerine getirilmesi gerekmektedir. Bu koşullar arasında, bakıma muhtaç olma durumu, gelir ve varlık durumu gibi faktörler bulunur. Başvuru sahibinin veya başvurunun yapıldığı kişinin, sürekli sağlık sorunları nedeniyle günlük yaşam aktivitelerini yerine getiremediği tespit edilirse, evde bakım maaşı alma hakkı doğar.

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı bu haberde! Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?

18-45 yaş arası iş arayanlara müjde! İŞKUR'dan 81 ilde istihdam fırsatı

BİM'de Yoğurt 5 kg 95, Kova Tereyağı 900 gr 159 TL! Sepetler poşetler dolmadan eve gelmeyecek