Ekonomi

Evde bakım maaşı yattı mı? Ödeme yapılan illerin güncel listesi! 2022 evde bakım aylığı kaç TL, başvuru nasıl yapılır?

Evde bakım aylıkları, başvuruda bulunarak gerekli koşulları sağlayanlara her ay ödeniyor. Ağustos ayı evde bakım maaşı için de meraklı bekleyişte son dakikaya gelindi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca hesaplara geçen evde bakım aylığı yatan iller de belli oldu. Bakan Derya Yanık, ağustos ayı engelli evde bakım aylığı ödemelerinin başaldığını 17 Ağustos günü açıklamıştı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca gerçekleştirilen evde bakım maaşı ödemeleri yapıldı! Her şehirin sosyal hizmetler müdürlüğü tarafından ödemeler gerçekleştiriliyor. Bakan Derya Yanık, ağustos ayı engelli evde bakım aylığı ödemelerinin başaldığını 17 Ağustos günü açıklamıştı. Peki, evde bakım maaşı ne kadar oldu? İşte bütün ayrıntılar...

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER GÜNCEL LİSTE

Milliyet Gaztesi'nin haberine göre; Bakan Derya Yanık 17 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, ''Her ay düzenli bir şekilde yararlanıcıların banka hesaplarına yatırdığımız Evde Bakım Yardımlarının takip edildiği sistemde elektronik bir güncellemeye gidildi. Ödemeler yeni sistem üzerinden yatırılıyor.'' dedi.

Aralarında İstanbul'un da bulunduğu pek çok şehirin ödemeleri yapıpldı.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA EKRANI

Evde bakım maaşı bakiye sorgulama SMS yolu ile yapılıyor. "BAKIYE" yazıp, 4747'e SMS atarak sorgulanabiliyor.

Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar e-devlet üzerinden şifreleri ve T.C kimlik numaraları ile de sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, her ay ödemeleri gerçekleştiriyor. Zamlarla beraber söz konusu aylık, 2 bin 706 TL'den 3 bin 340 TL'ye yükseldi.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı başvurusu, illerde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne, ilçelerde Sosyal Hizmet Merkezlerine yapılır. Engelli bireyin yakını bu başvuruyu yapar.

Başvuru için istenen evraklar:

Başvuru dilekçesi,

Engelli kişinin engelli olduğuna dair rapor,

Engelli kişinin ve bakım verecek kişinin kimlik fotokopisi ve aslı, adrese dayalı sistemde hanede kimlerin yaşadığının beyanı (ikametgâh adres belgesi).

Hanede yaşayanların gelir durumunu gösterir maaş bordrosu, varsa kira gelir beyanı, mal durumunu gösterir belgeler,

Engelli kişinin iki adet resim,

Engelli kişi okuyorsa öğrenim belgesi,

Engelli birey için vasi kararı varsa vasi belgesi, anne ve baba boşanmış ise mahkeme kararı gerekmektedir. Burada boşanma gerçekleşmemiş, ebeveynlerden biri evden ayrı yaşıyor olsa da ayrı yaşayan ebeveynin de geliri beyan edilecektir.