Ekonomi

Evde bakım maaşını 7.000 TL alanlar dikkat! Resmen iptal edildi

Türkiye'de evde bakım maaşından faydalanan çok sayıda vatandaşımız var... O vatandaşlarımızı ilgilendiren flaş bir gelişme yaşandı... 7.000 TL alanlar dikkat! Resmen iptal edildi.

Evde bakım maaşı, Aile Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen düzenli destek ödemeleri arasında en önemli yeri kaplıyor... Bu nedenle vatandaşlar da Evde bakım maaşını her şeyden daha çok takip ediyor. 

Evde bakım maaşını 7.000 TL olarak alan vatandaşlara ise bakanlıktan büyük bir haber geldi. Bundan sonra 7.000 TL verilmeyecek. 

BU İNSANLAR FAYDALANABİLİR

Evde bakım maaşı, ağır engelli raporu bulunan ve günlük yaşam aktivitelerini tek başına yerine getiremeyen bireylere sunulan bir destek programıdır. Bu maaş, kişilerin temel ihtiyaçlarını karşılamada yaşadıkları zorlukları hafifletmeyi amaçlar. Özellikle tuvalet ihtiyacı, beslenme, giyinme, temizlik ve merpen inip çıkma gibi temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan bireyler bu destekten faydalanabilir.

Evde bakım maaşı alan vatandaşlar, maaş bilgilerini e-Devlet üzerinden "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasını ziyaret ederek öğrenebilirler. T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak detaylı bilgi alabilirsiniz. Ayrıca, SMS ile de maaş sorgulaması yapmak mümkündür. BAKIYE yazarak 4747 numarasına mesaj gönderdiğinizde, maaş bilgileriniz cep telefonunuza iletilecektir.

9 BİN TL BANDINA ÇIKARILDI

Evde bakım maaşıyla ilgili güzel haber de geldi... Evde bakım maaşının 7 bin TL seviyelerinden 9 bin TL seviyelerine çıkarılması tahmin ediliyor. 

Bu Temmuz ayında yapılan düzenlemeyle, evde bakım maaşı alan vatandaşların yaşam standartlarının iyileştirilmesi hedeflenmektedir. Devletin sosyal destek politikalarının bir parçası olarak değerlendirilen bu artış, ekonomik zorlukları hafifletmeyi ve desteklenen bireylerin hayat kalitesini artırmayı amaçlıyor.