Kent Haberleri

Evde bakım maaşını 7608 TL alanlar dikkat! Zamlı tarih resmen belli oldu

Devletten evde bakım maaşı alan vatandaşlar zamlı maaşların ne zaman ödeneceğini merak ediyordu. Maaşların zamlı ödeme tarihi de resmen belli oldu.

Aile Bakanlığı tarafından verilen evde bakım maaşlarından faydalanan çok sayıda vatandaşımız var. Temmuz ayında gerçekleştirilen enflasyon fark zammından sonra evde bakım maaşlarında da bir yükselme meydana geldi. 

Tüm bu gelişmeler evde bakım maaşı alan vatandaşlarımızı az da olsa sevindirdi... Evde bakım maaşını 7608 TL alanlar dikkat! Zamlı tarih resmen belli oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı İl Müdürlükleri tarafından her ayın belirli bir döneminde hesaplara geçiyor. Ağustos 2024 evde bakım maaşları hesaplara zamlı geçecek. Ağustos ayına sayılı günler kala destek ödemelerinin ne zaman yatırılacağı merak ediliyor. Sosyal yardımlara zam yapmasıyla gözler de Ağustos 2024 ödemelerine çevrildi. İşte tarihler.

YATACAĞI TARİH BELLİ OLDU

Evde bakım maaşının hesaplara ne zaman yatacağı pek çok kişi tarafından sorgulanıyor. Ağustos ayı ödemeleri ile ilgili araştırmalar da başladı. 2024 evde bakım maaşlarına memur maaş katsayısına göre zam yapılmıştı. İşte zamlı evde bakım maaşının yatacağı tarih. 

BU KADAR ÖDENECEK

Geçtiğimiz ay evde bakım yardımına memur maaş zammı oranında artış yapıldı.

Evde bakım yardımı aylığı 7608,77 lira olarak ödenirken 7 bin 608 liradan 9 bin 77 liraya yükseldi.

Buna göre engelli maaşı, evde bakım maaşı, 65 yaş aylığı gibi sosyal ödemeler de temmuz ayından itibaren zamlı olarak ödendi.

Ağustos ayı ödemeleri ile ilgili araştırmalar da başladı. Pek çok kişi de evde bakım maaşı ödemelerinin yatacağı tarihi araştırıyor.

Evde bakım maaşları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı İl Müdürlükleri tarafından her ayın 15'i ile 31'i arasında hesaplara yatırılıyor. Ödemeler ay sonuna kadar devam ederken, ay sonunda tüm ödemeler gerçekleştiriliyor.