Kent Haberleri

Evde bakım maaşları için resmen Haziran 2023 şoku geldi! Ödemeler bundan sonra böyle yapılacak! Hemen bakın!

Evde bakım maaşları için resmen Haziran 2023 şoku geldi... Ödemeler bundan sonra böyle yapılacak... Hemen bakın...Verilen bilgiye göre, açıklanan bu son dakika kararı ile beraber evde bakım maaşı ödemelerinde de bazı önemli değişiklikler de yapıldı

Evde bakım maaşı alan vatandaşlar için adeta bir son dakika kararı geldi. Verilen bilgiye göre, açıklanan bu son dakika kararı ile beraber evde bakım maaşı ödemelerinde de bazı önemli değişiklikler de yapıldı. 

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, çalışmalarını son sürat sürdüren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evde bakım maaşı alan vatandaşlar için yeni bir yönetmelik de yayımladı. Pek çok kişinin gündeminde yer alan söz konusu bu karar, pek çok kişiyi de yakından ilgilendiriyor.

Evde bakım maaşları için resmen Haziran 2023 şoku geldi... Ödemeler bundan sonra böyle yapılacak... Hemen bakın...

Evde bakım maaşları için resmen Haziran 2023 şoku geldi... Ödemeler bundan sonra böyle yapılacak... Hemen bakın...

Karar'da yer alan bilgilere göre, evde bakım maaşı alanlar için resmen bir son dakika değişikliği yapıldı. Söz konusu konu ile ilgili olarak verilen bilgiye göre, Haziran 2023 evde bakım maaşı ödemelerinde bazı önemli değişiklikler de yapıldı. 

Verilen bilgilere göre, çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evde bakım maaşı alan vatandaşlar için son dakika yeni bir yönetmelik yayımlamıştı. Evde bakım maaşı alan vatandaşları yakından ilgilendiren bu yeni düzenlemelere göre, evde bakım maaşı başvurusu, değerlendirme ve ödeme süreçlerinde de değişiklikler yapıldı. 

Evde bakım maaşları için resmen Haziran 2023 şoku geldi... Ödemeler bundan sonra böyle yapılacak... Hemen bakın...

Evde bakım maaşları için resmen Haziran 2023 şoku geldi... Ödemeler bundan sonra böyle yapılacak... Hemen bakın...

EVDE BAKIM MAAŞI ALANLARA RESMEN HAZİRAN 2023 ŞOKU

Konu ile ilgili olarak paylaşılan son dakika bilgilerine göre, Aile ve toplum temelli bakım anlayışı doğrultusunda, bireye odaklı hizmetler sunulmaya da çalışılıyor. Paylaşılan detaylara göre, evde bakım yardımı, sosyal yardım ve gündüz bakım hizmetleri gibi tamamlayıcı hizmetlerle aile yanında bakım da destekleniyor.

Pek çok kişinin yüzünü güldüren evde bakım maaşı da bu yardımlar arasında yer alıyor. Söz konusu konu ile ilgili olarak yapılan son dakika açıklamasına göre, ihtiyaç sahibi engellilerin evde bakım yardımından yararlanabileceği kaydedildi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre, yayımlanmış olan yönetmelik tarihinden önce evde bakım yardımı alan kişilerin ödemelerine devam edileceği kaydediliyor. Ayrıca söz konusu bu yardımdan yararlanma koşullarında hane geliri, sağlık durumu gibi değişiklikler de gözden geçirilecek. Yapılan bu yeni düzenlemelerle beraber evde bakım maaşı alan vatandaşlar da söz konusu ödemelerle ilgili güncel açıklamaları takip etmesi gerekiyor.

“Engelli ve yaşlıları sosyal çevresinden ayırmayarak evde bakım görmesini sağlamak amacıyla” kişinin akrabalarına bağlanan evde bakım aylığı ile ilgili yayımlanan bu yeni yönetmelikte aylık alabilmek için hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte ikisi olması şartı geçerliliğini hala korurken, gelir durumunun tespiti için oldukça detaylı maddeler bulunuyor.

Gümbür gümbür gelen dolar kurunda son dakika! Doların geleceği en yüksek rakam tek tek açıklandı! Doları olanlar dikkat!

TOKİ Gaziosmanpaşa 2023 projesi için yeni tarih resmen belli oldu! TOKİ'nin İstanbul'daki en yeni projesini kaçırmayın!

Aile Bakanlığı'ndan önemli bir yardım duyurusu daha! Sadece tek bir kez 7 bin 500 TL para yatırılacak! Sakın kaçırmayın