29 / 04 / 2024

Evde bakım maaşları için son 6 saat! Hesaplara 7 bin 608 TL yatırılıyor! Kaçırmayın!

Evde bakım maaşları için son 6 saat! Hesaplara 7 bin 608 TL yatırılıyor! Kaçırmayın!

Pek çok kişinin merakla beklediği evde bakım maaşları bugün itibarıyla hesaplara yatırılmış olacak. Söz konusu maaşlar gelen zamla birlikte 5 bin 97 TL'den 7 bin 608 TL'ye yükseltilmişti.



Pek çok kişi tarafından merakla beklenen evde bakım maaşı ödemeleri bugün itibarıyla tamamlanmış olacak. Şubat ayı ödemelerinin hesaplara geçmesiyle beraber evde bakım maaşı alan vatandaşların da yüzleri güldü. Söz konusu ödemeler, daha önceki 5 bin 97 TL seviyelerinden dikkate değer bir artış yapılacak 7 bin 608 liraya çıktı. Söz konusu bu gelişme de özellikle ödeme bekleyen vatandaşları büyük oranda rahatlattı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, evde bakım maaşı ödemeleri bu aydan itibarıyla zamlı şekilde hesaplara yatırıldı. Son dönemlerde gündemden düşmeyen memur maaşlarına yapılan zam oranı dikkate alınarak zam yapılan söz konusu bu yeni miktar, hak sahipleri için önemli bir maddi destek anlamı taşıyor. Evde bakım maaşı ödemelerindeki bu artışlar Ödeme evde bakım hizmeti alan ailelerin yaşam kalitesini önemli ölçüde artırıyor. 

Evde bakım maaşları için son 6 saat! Hesaplara 7 bin 608 TL yatırılıyor! Kaçırmayın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yapılan yeni düzenlemeyle beraber evde bakım yardımı ödemelerinin artırılarak hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmaya başlandığını açıkladı. Verilen detaylara göre bu kapsamda, bu ay toplamda 4,2 milyar Türk Lirası evde bakım yardımı ödemesi yapıldı. 

EVDE BAKIM MAAŞI HANGİ İLLERDE YATTI?

Pek çok kişinin merakla beklediği evde bakım maaşı ödemeleri 15 Şubat tarihi itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlandı. Söz konusu ödemeler 81 ilde bugün mesai bitimine kadar hesaplara yatmış olacak. 

Evde bakım aylığı alanlar maaş ödemelerinin yatıp yatmadığını çok kolay bir şekilde kontrol edebilir. Söz konusu bu kontrol, hem kısa mesaj yoluyla hem de e-Devlet platformu üzerinden yapılabiliyor. Evde bakım maaşı alan vatandaşlar cep telefonlarının SMS kısmında "BAKIYE" yazarak, 4747'ye SMS göndererek maaş bakiyelerini sorgulayabilirler. Söz konusu bu işlem için operatör tarafından standart bir kısa mesaj ücreti alınır.
 

Bu devirde konut almak yatırım mı, baş belası mı!

Esnafa destek kredisinde limit 750 bin TL oldu! Bakan Bolat: Yarından itibaren hazır, kullanabilirsiniz! 

İstanbul’da 650 bin konut nasıl yenilenecek? Konut stoku 650 bin azalır, kiralık talebi 550 bin artarsa kiralar ne olur?


Geri Dön