Kent Haberleri

Evde bakım parası Kasım ayı ödemeleri hesaba yattı mı? Evde bakım parasında şok! Bu tarihi kaçırmayın!

Evde bakım parası alan vatandaşlar, Kasım ödemelerinin ne zaman yapılacağını merakla araştırıyor. Peki Evde bakım maaşı Kasım ödemeleri yattı mı? Evde bakım maaşı yatan iller belli oldu mu 11 Kasım? İşte ayrıntılar... Evde bakım maaşı yatan iller merak ediliyor

Evde bakım maaşı Kasım ödemeleri için araştırmalar hızlandı. Evde bakım maaşı yatan iller merak ediliyor. '11 Kasım 2022 ile evde bakım maaşı ne zaman yatacak?' sorusunun yanıtı da son günlerde en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. 

Evde bakım parası alan vatandaşlar, Kasım ödemelerinin ne zaman yapılacağını merakla araştırıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahipleri için evde bakım maaşı ödeniyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evde bakım parasını her ay belirli tarihlerde hesaplara yatırıyor. 

Peki Kasım ayı evde bakım parası ne zaman yatacak? Evde bakım maaşı Kasım ödemeleri yattı mı? Evde bakım maaşı yatan iller belli oldu mu 11 Kasım? İşte ayrıntılar...

Sabah'ta yer alan habere göre; Evde bakım aylığı ödemelerinin hesaplara yatıp yapmadığı iki farklı şekilde sorgulanabiliyor. Bu kapsamda evde bakım patrası sorgulamaları SMS ya da e-Devlet sistemi aracılığıyla yapılıyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK 11 KASIM? 

Evde bakım parası ödemeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 15'i ile 30'u arasında hesaplara yatırılıyor. Devlet dairelerinde yapılan pek çok işlemin online şekilde yapılmasına imkan veren e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım aylığının yatıp yatmadığını kontrol edebilirsiniz.

Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarını girerek, evde bakım parası sorgulama işlemini sorunsuz gerçekleştirebiliyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesinin altında yer alıyor. 

Evde bakım parası sorgulamasının diğer bir yolu da SMS. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile aylığını alan vatandaşlar, ep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e SMS yollayarak bakiyelerini kontrol edebiliyor. 

EVDE BAKIM PARASI BAŞVURUSU NASIL YAPILIYOR? 

Evde bakım maaşı alabilmek için, 

1) Gelir kriterlerinin uygun görülmesi,

2) Bakıma muhtaç olunması,

3) Ağır engelli olduğunu gösteren sağlık kurulu raporunun olması, 

şartlarının taşınması gerekiyor. 

Evde bakım parası, hane halkının tüm net geliri toplanıyor ve engelli kişi de dahil edilerek hane halkı sayısına bölünerek hesaplanıyor. 

Evde bakım parasına başvuru yapmak isteyen vatandaşların, engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa 'İlçe Müdürlüklerine' gitmesi gerekiyor. 

SSK, BağKur, Emekli Sandığı emeklileri işte bu adımı bekliyor! Olursa maaşlar 1.200 TL'ye kadar artacak! Hemen göz atın!

Çocuk desteği parası ne kadar? 2022 Çocuk desteği parası ne zaman yatacak? 

EYT'lilere Ocak müjdesi! Zamlı maaşlar o tarihte yatacak! Hemen bakın!