Ekonomi

Evde bakım parası ödemelerinde Eylül şoku! Evde bakım maaşı bu ay kaç TL? Hemen evde bakım parası yatan illere bakın!

Evde bakım maaşı yatan iller listesi  bugünde vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki Eylül ayı evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım parası Eylül ödemeleri ne zaman yatacak? İşte evde bakım parası ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar... Bakıma ihtiyacı olan engelli kişiler ve ailelerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca sağlanan evde bakım parası Eylül ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak ediliyor

Evde bakım maaşı yatan iller listesi  bugünde vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Bakıma ihtiyacı olan engelli kişiler ve ailelerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca sağlanan evde bakım parası Eylül ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. 

 

Evde bakım maaşı yattı mı, sorusu Eylül ayının gelmesiyle beraber yeniden gündeme geldi. En çok faydalanılan yardımlar arasında yer alan evde bakım maaşı için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il müdürlüklerindeki bakım hizmetleri değerlendirme heyeti tarafından bakıma ihtiyacı olan kişinin engelli olduğunun belirlenmesi gerekli. Belirli şartlara sahip olan vatandaşlara sağlanan evde bakım yardımı  her ayın 15'i ile 31'i arası ödeniyor. 

Peki Eylül ayı evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım parası Eylül ödemeleri ne zaman yatacak? İşte evde bakım parası ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

EVDE BAKIM PARASI YATAN İLLER 8 EYLÜL

Evde bakım maaşı yatan iller listesi 15 Eylül'de belli olacak. Evde bakım maaşları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 15’i ile 31’i arasında ödeniyor. 

 

Hürriyet'ten Noyan Doğan'ıbn aktardığına göre; evde bakım maaşı bakiye takibi SMS yoluyla ya da e-Devlet aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor. Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alan vatandaşlar, cep telefonlarının mesaj kısmına "BAKIYE" yazıp, 4747'e SMS atarak sorgulama yapabiliyor. 

EVDE BAKIM MAAŞI 2022 NE KADAR? EVDE BAKIM PARASI KAÇ LİRA EYLÜL 2022?

Yaşlılık, evde bakım ve engelli maaşlarına da asgari ücretle beraber zam yapıldı. Evde bakım parası zammı asgari ücrete göre uygulandı. Evde bakım maaşı 2022 zammından önce 2 bin 706 Türk Lirası olarak ödeniyordu.

Evde bakım maaşı 2022 asgari ücret ara zammıyla 3 bin 340 Türk Lirası olarak hesaplara yatmaya başladı. 

EVDE BAKIM MAAŞI NASIL ALINIR? KİMLER EVDE BAKIM PARASI ALABİLİR? 

Evde bakım parası desteğinden faydalanmak için en az yüzde 50 engelli ve ağır engelli olunması ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il müdürlüklerindeki bakım hizmetleri değerlendirme heyeti tarafından bakıma ihtiyacı olan kişinin engelli olduğunun belirlenmiş olması gerekiyor. Sağlık kurulu raporunda mutlaka ‘ağır engelli’ ibaresinin bulunması da gerekli. 

Yüzde 50’den daha düşük engelli vatandaşlar evde bakım maaşı alamıyor. Bu yardımdan hane içindeki kişi başına düşen ortalama aylık geliri, asgari ücretin aylık net miktarının, 3'te 2'sinden daha az olan kişiler faydalanabiliyor. 

Emekliler 1 Ocak 2023 zammınıza hemen bir göz atın! Tek tek BağKur, Emekli Sandığı, SSK emeklileri 2023 zam tablosu!

Dolar 14 gün sonra böyle olacak! Cebinde 1 doları bile olanlar bakmadan sakın geçmeyin

Dolar euroya meydan okuyor! Makas gittikçe açıldı! Peki Türkiye bu durumdan nasıl etkilenecek?