Ekonomi

Evde bakım parası yatan iller listesi yayımlandı! 2.706 liralık Haziran 2022 evde bakım maaşı hangi şehirlerde ödendi? 

Evde bakım maaşı yatan iller listesi açıklandı. Peki evde bakım parası hangi illerde ödendi? İşte evde bakım parası yatan iller listesi... Her ay belirli dönemlerde şehir şehir evde bakıma muhtaç engelli ve yaşlıların bakımı için verilen evde bakım parası illere göre ödeniyor

Milyonlarca kişi tarafından merak edilen ve araştırılan evde bakım maaşları bugün itibariyle hesaplara yatmaya başladı. 

Her ay belirli dönemlerde şehir şehir evde bakıma muhtaç engelli ve yaşlıların bakımı için verilen evde bakım parası illere göre ödeniyor. 

Peki evde bakım parası hangi illerde ödendi? İşte evde bakım parası yatan iller listesi...

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER LİSTESİ HAZİRAN 2022

1- İstanbul
2- İzmir
3- Bolu
4- Kırşehir
5- Tokat
6- Ordu
7- Hatay
8- Osmaniye
9- Diyarbakır
10- Antalya
11- Uşak
12- Balıkesir
13- Konya
14- Bursa
15- Kocaeli
16- Denizli
17- Kırıkkale
18- Manisa
19- Bilecik
20- Çanakkale
21- Malatya
22- Zonguldak
23- Samsun
24- Aksaray
25- Ankara
26- Şanlıurfa
27- Sakarya
28- Afyonkarahisar

EVDE BAKIM AYLIĞI SMS İLE SORGULANIR MI?

Kamupersoneli'nin aktardığına göre, evde bakım aylığı alan vatandaşlar SMS ile sorgulama yapıp yapamacağını merak ediyor. Peki evde bakım aylığı SMS ile sorgulanır mı?

Evde bakım aylığını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının kısa mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’ye SMS atıp bakiye takiplerini yapabilir. Bu mesajı göndermeniz durumunda 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA HAZİRAN 2022

Evde Bakım aylıklarının E-Devlet üzerinden de sorgulamanız mümkün. Bunun için TC kimlik numaranız ile E-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaparak arama kısmına "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazarak ilgili sayfaya ulaşabilirsiniz. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detaylar bulunuyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında yer alıyor.

EVDE BAKIM MAAŞINA NASIL BAŞVURULUR?

Evde bakım maaşı almak için şu şartları taşımanız gerekli:
1) Bakıma muhtaçlık kriteri,
2) Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu,
3) Gelir kriterlerinin uygun olması.

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen evde bakım parası almak için hane halkının tüm net geliri toplanıyor ve hane halkının sayısına bölünüyor. Buna engelli kişiler de dahil. Evde bakım maaşı alabilmek için engelli kişinin ikametgahının yer aldığı bölgedekii Aile ve Sosyal Politikalar İl ya da eğer varsa ‘İlçe Müdürlüklerine’ başvuru yapılması gerekiyor.

EVDE BAKIM MAAŞI KAÇ TL?

2022 yılı asgari ücret zammı ile beraber evde bakım parasının bu sene ne kadar olacağı da netleşmiş oldu. Asgari ücrete bu sene yüzde 50,5 oranında zamlanmıştı. Evde bakım parası da bu kapsamda bin 798 TL'den 2 bin 706 TL'ye çıkartıldı.

Aile Bakanlığı hesaplara 2.354 TL nakit para yatırdı!

Maaşlara Temmuz zammında geri sayım başladı! Kim kaç TL maaş alacak? 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği..

Hesaplara 2.354 TL para yatırıldı! Paranızı ATM veya PTT’den hemen alabilirsiniz!