Genel

Evde canı sıkılınca bileziklerini sattı, şimdi 5 milyonluk serveti var

Antalya'da yaşayan 43 yaşındaki Fatma Öncel, 15 yıl önce evde sıkıldığı için 4 bileziğini satıp 1 inek aldı. 15 yıl sonra ise Öncel'in 5 milyon liralık serveti var. 3 çocuk sahibi 43 yaşındaki kadın, 15 yıl önce evde canı sıkıldığı için "Bütçeme de destek olurum" diyerek hayvancılığa girmeye karar verdi

atma Öncel, Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde yaşıyor. 3 çocuk sahibi 43 yaşındaki kadın, 15 yıl önce evde canı sıkıldığı için "Bütçeme de destek olurum" diyerek hayvancılığa girmeye karar verdi.

Eşinden de yeşil ışık alan kadın düğünden kalan 4 bileziğini satıp 2 bin 400 liraya inek, 100 liraya da yem aldı. 

İlk başlarda inek sürü satan Öncel, zamanla eşinden de aldığı destekle inek sayısını 20'ye çıkardı. İneklerini beslemek için bir de tarla kiralayan kadın, tarlaya ektiği mısır harmanı ile hayvanlarını beslemeye başladı. 

İşi büyüten kadın tavukla keçi de beslemeye başladı. 15 senenin ardından ise Öncelik 170 büyükbaş ve 150 küçükbaş hayvanı var. 

Özellikle kurban bayramlarında kurbanlık, onun dışında da süt ve yumurta satışları patlayan Öncel şu an 5 milyonluk servetin sahibi. 

Hikayesini basına anlatan Öncel, hayvancılığı çok sevdiğini ve bu işe girdiği için hiç pişman olmadığını dile getirdi. 

Şu anda 350'ye yakın büyükbaş ve küçükbaş hayvanını olduğunu söyleyen Öncel, "Onları satacak olursam 5 milyon liraya yakın bir para ediyor. Tek biri için bile 10 milyon verseler bu işi bırakmam. Sağlığım el verdiğince yapmaya devam edeceğim" dedi. 

Öncel ayrıca bu yıl girdi maliyetleri arttığı için kurban satışlarının yükseldiğini ve ister istemez durumun hayvan satışlarına da yansıdığını dile getirdi. 

Öncel, "Yine de satış yapmaya devam ediyorum. Küçükbaşlardan adaklık veriyorum. Bunun dışında sütten ve yumurtadan kazanıyorum. Günde 700-800 kilo süt çıkıyor ve perakende satış yapıyorum. Sütün kilosu ise 10 lira" dedi. 

Herhangi bir mesai saatinin olmadığını da sözlerine ekleyen Önce, "Benim hiçbir saatim yok. Sabah 5'te işçilerle birlikte uyanırım. Onlar evlerine giderler ben gece geç saatlere kadar çalışırım. Gece 2-3 gibi hayvan doğumları oluyor, onlara da giderim. Zorda kalmadığım sürece hayvanlarımı kendim doğurtuyorum." dedi.

Çocuklarından daha fazla hayvanlarıyla ilgilendiğini dile getiren Öncel, "Tüm dünümü onlarla geçiriyorum. Çocuklarım kıskanıyor ancak aslında onlar da seviyorlar bu mesleği. Hayvancılık bitmesin, tarıma değer verilsin isterim" dedi.