06 / 05 / 2024

Evdekifirsat basın toplantısı gerçekleşti!

Evdekifirsat basın toplantısı gerçekleşti!

2015 yılını 900 konut satışı ve 500 milyon TL ciroyla kapatan Evdekifirsat.com, marka projelerden konut almak isteyenlerin de konutlarını satmak isteyen üretici firmaların da bir numaralı adresi oldu.



Sektörde bir ilk olarak 18 ay önce EYG Grup bünyesinde yola çıkan Evdekifirsat.com, hedefini ikiye katladı. 2015 yılını 900 konut satışı ve 500 milyon TL ciroyla kapatan Evdekifirsat.com, marka projelerden konut almak isteyenlerin de konutlarını satmak isteyen üretici firmaların da bir numaralı adresi oldu. Markalı konut projelerinde yer alan konutları avantajlı ödeme planlarıyla satışa çıkaran ve sektöre yeni bir soluk getiren Evdekifırsat.com, hedeflerinin üstünde bir başarıya ulaştı. Şirketin 2015 yılı sonuçlarını ve gelecek vizyonunu paylaşmak üzere gerçekleştirilen toplantıda konuşan Evdekifırsat.com Genel Müdürü Cüneyd Dişkaya, üreticiler ve yatırımcılar için kısa sürede benimsenen modelin başarısını kanıtladığını belirtti. 


1 yılda 900 konut satışı


Konut alımının olduğu kadar konut satışının da bir uzmanlık olduğunu belirten Dişkaya, Evdekifırsat.com’un konut satışı ile ilgili uzmanlık gerektiren tüm gereklilikleri yerine getirdiğine değindi. Uzman ve profesyonel yaklaşımın her kesim tarafından beğeniyle karşılandığına dikkat çeken Dişkaya, “Evdekifırsat.com uzmanlık ihtiyacı ile yatırımların en doğru şekilde yapılması kaygısına yönelik bir metot olarak geliştirildi ve ihtiyaca tam olarak cevap verdi. Yepyeni bir iş modeli olarak bazı çekincelerimiz olmasına rağmen 18 ay gibi kısa bir sürede hedeflerimizin üstünde bir başarıya ulaştık ve 900 konut ile 500 milyon TL’lik satış rakamına imza attık” dedi. 


Müşteri de üretici de modeli beğendi


Evdekifırsat.com’un hem müşteri hem de üretici tarafından tam not aldığına değinen Dişkaya, “Ülkemizde birikimin aktarıldığı en önemli yatırım aracı hala gayrimenkul. Herkes birikimini en iyi şekilde değerlendirmek istiyor. Biz herkesin birikimine özel ürünler ve ödeme fırsatları oluşturma çabasındayız. Bu çabamız da büyük bir güven oluşturdu. Görüşmelerimizin büyük bölümünü olumlu sonuçlandırdık. Diğer yandan işe başladığımızda portföyümüzde yalnızca bir proje vardı. Şu anda 17 proje ile devam ediyoruz ve hali hazırda görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bu da üreticiler tarafından da benimsendiğimizin en güçlü göstergesi. Çünkü biz üretici firmaların rakibi değil çözüm ortağıyız. Firmalar yeni projelere odaklanıp üretim yaparken stoklarının satışı konusunda önemli bir destek sağlıyoruz.” açıklamasında bulundu. Şu anda Evdekifırsat.com portföyünde 1,3 milyar TL değerinde 1650 konutun olduğunu belirten ve bu rakamın artacağına işaret eden Dişkaya, şunları söyledi: “Markalı konut projelerinden ev satın almak isteyenlerin neredeyse ilk adresi olduk. Müşterilerimiz için İstanbul’un her yerindeki prim potansiyeli ve yaşam değeri yüksek projeleri arayıp, buluyor; cazip koşullarla konut alıcılarına çok avantajlı ödeme imkânıyla sunuyoruz. Cazip ödeme planları yapıyoruz, farklı zamanlarda projelere özel kampanyalar düzenliyoruz. Her ihtiyaca özel ürünlerimizle, akıllarda soru işareti bırakmayan uzmanlığımız ve cazip ödeme planlarımızla tercih edilir olduk.”


Birikim yapmakla zaman kaybetmeyin


Ev alımında en önemli konulardan birinin finansal problemler olduğuna dikkat çeken Dişkaya, ”Evdekifırsat.com ile Türkiye’de çok önemli bir alışkanlığı değiştiriyoruz. Ev almak için birikim olması gerektiği algısını yıkıyoruz. Biz bu noktada kira öder gibi ev sahibi olma imkanları sunuyoruz. Birikimi olmayan insanların da ev sahibi olmasını hedefliyoruz. Bunun için uyguladığımız yöntemlerden biri de 240.000 – 250.000 TL değerindeki 1+1 daireyi bizim sitemiz ya da satış ofislerimizden almayı düşünenler için uyguladığımız ödeme kolaylığı. Bu sayede ev almak isteyenler neredeyse hiç peşinat vermeden ev sahibi oluyor. Bankalarla ve kendi bünyemizde oluşturduğumuz bir ödeme planına göre ev bedelinin yarısına yakın kısmını finansal olarak bankalarla vadelendiriyoruz. 120 aya kadar artan faizle bir ödeme planı oluşturuyoruz. Böylece 240.000 – 250.000 TL değerindeki bir evi aylık 1200 – 1300 TL taksitle müşteri hemen teslim alıyor. Evini teslim aldığı gibi tapusunu da teslim alıyor. Kalan yüzde 50’lik kısmı da biz kendi içimizde vade farksız olarak yıllık 20.000’şer bin gibi ödemelere ayırıyoruz. Kira ödeyeceğine, kendi evine geçip kendi taksitlerini ödeyerek ev satın alıyor” diye konuştu. 


Hedefimiz yılda 1.000 konut satmak


2016 yılında da avantajlı yaklaşımlarını sürdürmeye devam edeceklerini ifade eden Dişkaya, “Şu anda portföyümüzde Bahçeşehir Vadi, Bahçeşehir Quartz, Bahçeşehir Teras Evler, Bahçeşehir Spradon Evler, Bahçeşehir Kuleler, Halkalı Divan Residence, Kayabaşı Evvel İstanbul, Kayabaşı Adım İstanbul, Yenibosna İstwest, Kağıthane Dap Vadisi, Güneşli Mirage, Maslak Mashattan, TEM Vitrin, Sultanbeyli İdilia, Sultanbeyli İlkbahar, Tuzla Lokum Evler ve Kartal Mai Residence projeleri bulunuyor. Portföyümüzdeki proje sayısı ile birlikte Bahçeşehir, Halkalı, Kayaşehir, Yenibosna, Maslak, Kağıthane, Sultangazi, Sultanbeyli, Kartal ve Tuzla’da bulunan ofislerimizin sayısını da ilerleyen dönemlerde artırmayı planlıyoruz. Büyümemizi aynı kararlılıkta sürdürmeyi ve yılda ortalama 1.000 konut satışı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.



Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


Evdekifırsat.com Genel Müdürü Cüneyd Dişkaya, Türkiye'de birikimlerin gayrimenkule aktarıldığını ve hale en önemli yatırım aracı olarak görüldüğünü söyledi.


Dişkaya, portföylerinde 1.3 milyar TL değerindeki 1.650 konut bulunduğunu, geçen yıl 900, 2016'da ise bin konut satışı hedeflediklerini açıkladı. Evdekifırsat.com Genel Müdürü Cüneyd Dişkaya, üreticiler ve yatırımcılar için kısa sürede benimsenen modelin başarısını kanıtladığını belirtti.


500 MİLYON TL CİRO

Konut alımının olduğu kadar konut satışının da bir uzmanlık olduğunu söyleyen Dişkaya, şunları söyledi: “Evdekifırsat.com uzmanlık ihtiyacı ile yatırımların en doğru şekilde yapılması kaygısına yönelik bir metot olarak geliştirildi. 18 ay gibi kısa bir sürede 900 konut ile 500 milyon TL'lik satış rakamına imza attık” dedi.


1.3 MİLYARLIK 1.650 PROJE

Türkiye'de birikimin aktarıldığı en önemli yatırım aracının hala gayrimenkul olduğunu söyleyen Dişkaya, portföylerinde şu anda 1.3 milyar TL değerinde 1.650 konut olduğunu açıkladı. Dişkaya, markalı konut projelerinde ev almak isteyenlerin ilk adresi olduklarını sözlerine ekledi.



Yeni Şafak


Haber Milliyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Markalı konut projelerinde yer alan konutları avantajlı ödeme planlarıyla satışa çıkaran Evdekifırsat.com Genel Müdürü Cüneyd Dişkaya, üreticiler ve yatırımcılar için kısa sürede benimsenen modelin başarısını kanıtladığını belirtti.


18 ay önce EYG Grup bünyesinde yola çıkan Evdekifirsat.com, 2015 yılını 900 konut satışı ve 500 milyon lira ciroyla kapattı.


Evdekifırsat.com, gayrimenkulünü satmak ve gayrimenkul edinmek isteyenler için herkesin birikimine özel ürünler ve ödeme fırsatları oluşturuyor. Dişkaya, “Firmalar yeni projelere odaklanıp üretim yaparken stoklarının satışı konusunda önemli bir destek sağlıyoruz” dedi.


Şu anda Evdekifırsat.com portföyünde 1.3 milyar lira değerinde 1650 konutun olduğunu belirten Dişkaya, şunları söyledi:


“Ev almak için birikim olması gerektiği algısını yıkıyoruz. Bankalarla ve kendi bünyemizde oluşturduğumuz bir ödeme planına göre ev bedelinin yarısına yakın kısmını bankalarla vadelendiriyoruz. 120 aya kadar artan faizle bir ödeme planı oluşturuyoruz.”


Fiyatlar hızla artıyor

 

Evdekifırsat.com İstanbul’da konutlarda fiyat değişimini de inceledi. Buna göre, İstanbul’da incelenen 335 projedeki 181 bin konutun 57 bini yani yüzde 32’si satışta. 2014-2015 arası fiyat artışı yüzde 22’yi buldu. A grubu firmalarda ortalama fiyat metrekarede 9 bin liraya yaklaştı, B grubunda ise 5 bin lirayı aştı. 


Milliyet



Haber Yeni Yüzyıl Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Markalı projelerini internete taşıyan Evdekifırsat.com, geçen yıl 900 konut satarak 500 milyar lira ciro elde etti. Portföyünde 1,3 milyarlık konut bulunan şirket, yılda bin adet satış hedefliyor 



Markalı konut projelerinde yer alan konutları avantajlı ödeme planlarıyla satışa çıkararak gayrimenkul sektöründe yeni bir satış modeli uygulayan Evdekifırsat. 

com'un bu modeli tuttu. Sektörde bir ilk olarak 18 ay önce EYG Grup bünyesinde yola çıkan şirket, 2015 yılını 900 konut satışı ve 500 milyon TL ciroyla kapattı. Şirketin 2015 yılı sonuçlarını ve gelecek vizyonunu paylaşmak üzere gerçekleştirilen toplantıda konuşan Evdekifirsat.com Genel Müdürü Cüneyd Dişkaya, üreticiler ve yatırımcılar için kısa sürede benimsenen modelin başarısını kanıtladığını belirtti. 


1,3 milyarlık portföy


Şu anda Evdekilirsat.com portföyünde 1,3 milyar TL değerinde 1650 konutun olduğunu belirten ve bu rakamın artacağına işaret eden Dişkaya, "Markalı konut projelerinden ev satın almak isteyenlerin neredeyse ilk adresi olduk. Müşterilerimiz için İstanbul'un her yerindeki prim potansiyeli ve yaşam değeri yüksek projeleri arayıp, buluyor; cazip koşullarla konut alıcılarına 

çok avantajlı ödeme imkânıyla sunuyoruz. Cazip ödeme planları yapıyoruz, farldı zamanlarda projelere özel kampanyalar düzenliyoruz. Her ihtiyaca özel ürünlerimizle, afallarda soru işareti bırakmayan uzmanlığımız ve cazip ödeme planlarımızla tercih edilir olduk" diye konuştu. 


Her yerden proje var 


2016 yılında da avantajlı yaklaşımlarını sürdürmeye devam edeceklerini ifade eden Dişkaya sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Şu anda portföyümüzde Bahçeşehir'deki Vadi, Quartz, Teras Evler, Spradon Evler ve Kuleler, Halkalı Divan Residence, Kayabaşı Evvel İstanbul, Kayabaşı Adım İstanbul, Yenibosna İstvvest, Kağıthane Dap Vadisi, Güneşli Mirage ve Kartal Mai Residence projeleri bulunuyor. Portföyümıızdeki proje sayısı ile birlikte Balıçeşehir, Halkalı, Kayaşehiı; Yenibosna, Kağıthane, Sultaııgazi, Sultanbeyli, Kartal ve Tuzla'da bulunan ofislerimizin sayısını da artırmayı planlıyoruz. Büyümemizi sürdürmeyi ve yılda ortalama 1000 konut satışı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz."


'1200 TL taksitle ev sahibi yapıyoruz' 


EV alımında en önemli konulardan birinin finansal problemler olduğuna dikkat çeken Dişkaya "Evdekifirsat.com sistemi ile ev almak için birikim olması gerektiği algısını yıkıyoruz. Biz bu noktada kira öder gibi ev sahibi olma imkânları sunuyoruz. Bankalarla ve kendi bünyemizde oluşturduğumuz bir ödeme planına göre ev bedelinin yarısına yakın kısmını finansal olarak bankalarla vadelendiriyoruz. 120 aya kadar artan faizle bir ödeme planı oluşturuyoruz. Böylece 240.000 - 250.000 TL değerindeki bir evi aylık 1200-1300 TL taksitle müşteri hemen teslim alıyor. Kalan yüzde 50'lik kısmı da biz kendi içimizde vade farksız olarak yıllık 20.000'şer bin gibi ödemelere ayırıyoruz" dedi. 


Yeni Yüzyıl 




Haber Akşam Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Marka proje konutlarını, uygun koşullarla satışa sunan 'evdekifirsat' geçen yılı 900 satışla tamamladı. Yeni hedef ise yılda 1.000 konut. 


Markalı konut projelerinde yer alan konutları avantajlı ödeme planlarıyla internet üzerinden satışa sunan Evdekifirsat.com, 2015'i 900 konut ile 500 milyon TL'lik satış rakamıyla tamamladı.


17 PROJEYLE DEVAM 


EYG bünyesinde faaliyet gösteren Evdekifirsat. com Genel Müdürü Cüneyd Dişkaya platformun hem müşteri hem de üretici tarafından tam not aldığını belirterek, "Bu yıl 1.000 konut satışı hedefliyoruz. Şu anda 17 proje ile satışa devam ediyoruz. Bu da üreticiler tarafından da benimsendiğimizin en güçlü göstergesi" değerlendirmesinde bulundu. 


5 bin TL'ye kadar daha kolay satılıyor 


DİŞKAYA, ülkede birikimin aktarıldığı en önemli yatırım aracının hala gayrimenkul olduğuna dikkat çekerek, "Satışı en hızlı gerçekleşen konut tipi ise metrekare fiyatı 4500 - 5000 TL aralığında olanlar. Lüks konutlarda ise satışlar daha yavaş gerçekleşiyor. Türkiye'de en büyük konut açığı orta ve alt gelir grubunda" dedi. 


YENİ OFİSLER GELİYOR 


PORTFÖYDEKİ proje sayısıyla birlikte Bahçeşehir, Halkalı, Kayaşehir, Yenibosna, Maslak, Kağıthane, Sultangazi, Sultanbeyli, Kartal veTuzla'da bulunan ofislerini de ilerleyen dönemlerde artırmayı planladıklarını anlatan Dişkaya, "Büyümemizi aynı kararlılıkta sürdürmeyi ve yılda ortalama 1.000 konut satışı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" dedi. 



Akşam


Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Markalı konut firmalarının ellerindeki bitmiş konutların satışını gerçekleştiren Evdekifirsat.com, yılda ortalama 1000'e yakın konutu satmayı hedefliyor. 18 ay önce EYG Grup bünyesinde kurulan Evdekifirsat.com, 2015 yılını 900 konut satışı ve 500 milyon TL ciroyla kapattı. 


Evdekifirsat.com Genel Müdürü Cüneyd Dişkaya, modelin konut üreticilerini reklam ve pazarlama maliyetinden kurtararak konut satışı yaptıkları için, konut üreticileri tarafından sevilen bir model haline geldiğini söyledi. Şu anda 17 markalı projedeki konutları sattıklarını söyleyen Dişkaya, "Konut üreticilerinin uğraşmak istemediği konutları biz ana iş alanı olarak üsteniyoruz. Burada iki model uyguluyoruz; konutları üreticiden ya satın alıyoruz ya da sattıkça ödeme yaparak alarak satıyoruz" dedi. Bitmiş projeler yerine lansman aşamasında da proje satın aldıklarını aktaran Dişkaya, bu projeleri ise bittiğinde satışa çıkardıklarını söyleyerek, "Elimizde metrekare fiyat aralığı 3 bin 500 TL ile 15 bin TL arasında olan konutlar var. En yoğun talep metrekare fiyatı 4 bin TL ile 5 bin TL bandındaki konutlara" diye konuştu. Sadece ocak ayında dijital ortamdan 50 adet konut sattıklarım, bundan sonra yılda 1000 adet konut satmayı amaçladıklarını aktaran Dişkaya, satışlarıX nın yüzde 10'nun ise yabancı alıcılara olduğunu söyledi. Dişkaya, konut projelerinin yanı sıra ofis projelerinin de satışını gerçekleştirdiklerini de kaydetti. Şu anda Evdekifirsat.com portföyünde 1,3 milyar TL değerinde 1650 konutun olduğunu belirten ve bu rakamın artacağına işaret eden Dişkaya, "Şu anda portföyümüzde Bahçeşehir Vadi, Bahçeşehir Quartz, Bahçeşehir Teras Evler, Bahçeşehir Spradon Evler, Bahçeşehir Kuleler, Halkalı Divan Residence, Kayabaşı Evvel İstanbul, Kayabaşı Adım İstanbul, Maslak Mashattan, TEM Vitrin, Sultanbeyli İdilia, Sultanbeyli İlkbahar, Tuzla Lokum Ev-, ler ve Kartal Mai Residence projeleri bulunuyor" diye konuştu. 


Dünya/ Leyla İlhan




Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


İstanbul'da inceledikleri 335 projede 181 bin konutun 57 binin satışta olduğu bilgisini veren Evdekifirsat.com Genel Müdürü Cüneyd Dişkaya, geçtiğimiz yıl bu projelerdeki konutlarda ortalama yüzde 22 fiyat artışı kaydedildiğini söyledi. Dişkaya, tüketicilerin ilgisinin metrekare fiyatı 4 bin-5 bin lira olan konutlara yoğunlaştığını da dile getirdi. İstanbul'da en çok kazandıran bölgeler hakkında da bilgi veren Dişkaya, "istanbul Avrupa Yakası'nda Sarıyer, Sultangazi, Esenler, Büyükçekmece ve Küçükçekmece'de konut fiyatlarında geçtiğimiz yü yüzde 30 ve üzerinde arttı. Anadolu Yakası'nda ise Şile, Tuzla, Ömerli, Üsküdar, Pendik ve Sultanbeyli'de yüzde 20 ve üzerinde artış kaydedildi" dedi. Dişkaya, Evdeki Fırsat'ın yapüan analizler doğrultusunda 17 markalı projede ev sahibi olma fırsatı sunduğunu anlattı. Dişkaya, "Tüketiciye evin değerinin yüzde 50'sini kredi kullandırıyoruz. Tapusunu hemen teslim alan tüketici 120 ay aylık 1450 TL'den başlayan kredi taksiti ödüyor. Geriye kalan yüzde 50'lik dilim için ise her yü bir kereye mahsus 5 ara ödeme alıyoruz" dedi. 



Posta


Haber Habertürk Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


EYG Grup bünyesinde kurulan Evdekifirsat.com, 2015 yılını 900 konut satışı ve 500 milyon TL ciroyla kapattı. 


Markalı konut projelerindeki konutları satışa çıkaran firmanın portföyünde 17 proje bulunuyor. Şirketin 2015 sonuçlarını paylaştığı toplantıda konuşan Evdekifirsat.com Genel Müdürü Cüneyd Dişkaya, birikimi olmayan insanların da ev sahibi olmasını hedeflediklerini söyledi. Şu anda portföylerinde 1.3 milyar TL değerinde 1650 konutun olduğunu belirten Dişkaya "Büyümemizi sürdürmeyi ve yılda ortalama 1.000 konut satışı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu. 


Habertürk



Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


EYG'den çözüm Satışı devam eden markalı projelerin sayısı İstanbul'da 400'e yaklaşırken; markalı konutta biriken konut stoku alternatif satış modeli arayışlarını da beraberinde getirdi. Bu amaçla EYG Grup bünyesinde hayata geçirilen 'evdekifirsat.com' platformu markalı konut stokunun onbinlerle ifade edildiği İstanbul'da henüz satılamamış marka konutların aynı çatı altında toplanıp satılmasını amaçlarken; 1.3 milyar lira değerinde 1.650 konutluk portföy oluşturuldu. evdekifirsat.com Genel Müdürü Cüneyd Dişkaya'nın verdiği bilgiye göre, söz konusu platform, markalı konut projelerinde bekleyen konut stoklarını üreticiden satın alarak ya da konsinye olarak almak suretiyle avantajlı koşullarla satışını gerçekleştiriyor. Platform, konut üreticilerinin ellerinde kalan konutların yanı sıra, proje lansmanlarında satışa sunulan konutları da portföyüne katıyor. 



Cumhuriyet





Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


2015'te yaklaşık 600 bin adet yeni konut satıldı. Bunların yüzde 70'ini metrekaresi 4-5 bin liradan satılan konutlar oluşturdu.


Bu fiyatların orta gelir grubuna hitap ettiğini aktaran EYG Grup iştiraki Evdekifirsat.com'un Genel Müdürü Cüneyd Dişkaya, “Milli gelir son 4-5 yılda dolar bazında geriledi. Konut satışları da milli gelir ile doğru orantılı. Şu anda metrekaresi 4-5 bin lira olan konutlara yoğun talep var. Bu kesime proje yapan müteahhit sorun yaşamıyor. 4 bin liranın altında satmak için ise hiçbir şey yapmaya gerek yok.” dedi. Metrekaresi 5 bin liranın üzerindeki projelerin ise lokasyon ve özelliklerine göre satılabildiğini ifade eden Dişkaya, üst segmentte arz talep sorunu olduğunu şu sözlerle anlattı: “Çünkü bu segmentte 15 bin talebe karşılık 60 bin arz var.” 18 ay önce yola çıktıklarını hatırlatan Dişkaya 2015'te 900 konut satarak 500 milyon lira ciro yaptıklarını ifade etti. Marka konut almak isteyenlerle satmak isteyenleri birleştirdiklerini aktaran üst yönetici, bundan sonra yıllık 1.000 adet konut satmayı hedeflediklerini belirtti. Şu an şirketin elinde toplam değeri 1,3 milyar lira olan 17 projede 1.650 konutluk portföy bulunuyor.


İSTANBUL SINIRLARI REVAÇTA


Bölgeye göre arz-talep durumunun önemli hale geldiğini aktaran Dişkaya, özellikle İstanbul'un sınırlarına doğru talebin daha fazla olduğunu ve projelerin bu bölgelerde yoğunlaştığını söyledi. Dişkaya'nın verdiği bilgilere göre orta sınıfın en çok rağbet ettiği bölgeler; Küçükçekmece, Bahçeşehir, Kayabaşı ve Kurtköy. Birikimi olmayan insanları da ev sahibi yaptıklarını aktaran üst yönetici, “Bunun için 240 – 250 bin lira değerindeki 1+1 daireyi bizden alanlara ödeme kolaylığı yapıyoruz. Böylece bu evi aylık 1.200–1.300 lira taksitle müşteri hemen teslim alıyor.” dedi.



Zaman


Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Markalı konut projelerinde yer alan konutları avantajlı ödeme planlarıyla satışa çıkaran Evdekifırsat.com’un Genel Müdürü Cüneyd Dişkaya, üreticiler ve yatırımcılar için kısa sürede benimsenen modelin başarısını kanıtladığını belirtti.


18 ay önce EYG Grup bünyesinde yola çıkan Evdekifirsat.com, 2015 yılını 900 konut satışı ve 500 milyon lira ciroyla kapattı. Evdekifırsat.com, gayrimenkulünü satmak ve gayrimenkul edinmek isteyenler için herkesin birikimine özel ürünler ve ödeme fırsatları oluşturuyor. Dişkaya “Firmalar yeni projelere odaklanıp üretim yaparken stoklarının satışı konusunda önemli bir destek sağlıyoruz” dedi.


PORTFÖYDE 1.650 KONUT VAR


Şu anda Evdekifırsat.com portföyünde 1.3 milyar lira değerinde 1.650 konutun olduğunu belirten Dişkaya, şunları söyledi: “Ev almak için birikim olması gerektiği algısını yıkıyoruz. Bankalarla ve kendi bünyemizde oluşturduğumuz bir ödeme planına göre ev bedelinin yarısına yakın kısmını bankalarla vadelendiriyoruz. 120 aya kadar artan faizle bir ödeme planı oluşturuyoruz.” Evdekifırsat.com İstanbul’da konutlarda fiyat değişimini de inceledi. Buna göre, İstanbul’da incelenen 335 projedeki 181 bin konutun 57 bini yani yüzde 32’si satışta. 2014-2015 arası fiyat artışı yüzde 22’yi buldu. A grubu firmalarda ortalama fiyat metrekarede 9 bin liraya yaklaştı, B grubunda ise 5 bin lirayı aştı.

 

Star


Haber Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Uygun taksitlerle almak mümkün 2015 yılını 900 konut satışı ve 500 milyon TL ciroyla kapatan Evdekifirsat.com, marka projelerden konut almak isteyenlerin de konutlarını satmak isteyen üretici firmaların da tercihi oldu.


Evdekifirsat.com Genel Müdürü Cüneyd Dişkaya, üreticiler ve yatırımcılar için kısa sürede benimsenen satış modeliyle 18 ay gibi kısa bir sürede 900 konut ile 500 milyon TL'lik satış rakamına ulaştıklarını ve hedeflenenin üzerinde bir başan yakaladıklarını söyledi. 


Ev alımında en önemli konulardan birinin finansal problemler olduğuna dikkat çeken Dişkaya, "Evdekifirsat.com ile Türkiye'de çok önemli bir alışkanlığı değiştiriyoruz. Ev almak için birikim olması gerektiği algısını yıkıyoruz. Biz bu noktada kira öder gibi ev sahibi olma imkanları sunuyoruz. Birikimi olmayan insanların da ev sahibi olmasını hedefliyoruz. Bunun için uyguladığımız yöntemlerden biri de 240.000 - 250.000 TL değerindeki 1+1 daireyi bizim sitemiz ya da satış ofislerimizden almayı düşünenler için uyguladığımız ödeme kolaylığı. Bu sayede ev almak isteyenler neredeyse hiç peşinat vermeden ev sahibi oluyor. 


Bankalarla ve kendi bünyemizde oluşturduğumuz bir ödeme planına göre ev bedelinin yarısına yakın kısmını finansal olarak bankalarla vadelendiriyoruz. 120 aya kadar artan faizle bir ödeme planı oluşturuyoruz. Böylece 240.000 - 250.000 TL değerindeki bir evi aylık 1200 -1300 TL taksitle müşteri hemen teslim alıyor. Evini Evdekifirsatcom Genel Mudur Yardımcısı Gökhan Ataç ve Genel Müdürü Cüneyd Dişkaya. teslim aldığı gibi tapusunu da teslim alıyor. Kalan yüzde 50'lik kısmı da biz kendi içimizde vade farksız olarak yıllık 20'şer bin gibi ödemelere ayırıyoruz. Kira ödeyeceğine, kendi evine geçip kendi taksitlerini ödeyerek ev satın alıyor" diye konuştu. 


Taraf


Haber Para Dergisi'nde şu şekilde yer aldı;


Markalı konut projelerinde yer alan konutları avantajlı  ödeme planlarıyla satışa çıkaran ve sektöre yeni bir soluk getiren Evdekifirsat.com, hedefini ikiye katladı. 2015'i 900 konut satışı ve 500 milyon TL ciroyla kapatan firma, konut almak ve konutlarını satmak isteyen üretici firmaların bir numaralı adresi oldu. Evdekifirsat.com Genel Müdürü Cüneyd Dişkaya, "Yepyeni bir iş modeli olarak 18 ay gibi kısa bir sürede hedeflerimizin üstünde bir başarıya ulaştık" dedi. 


Para


Haber Yeni Akit'te şu şekilde yer aldı;


MARKALI konut projelerinin buluşma platformu evdekifirsat.com, dijital satış yönetimiyle sektördeki konut talebini karşılamada lider oldu. 1.5 yıl önce EYG Grup bünyesinde kurulan evdekifirsat. com, hedeflerinin ötesinde satış grafiği ile 2015 yılını geride bıraktı. 900 konut satarak 500 milyon lira ciro elde eden şirket, 20'ye yakın markalı projeye imza atan şirketlerin çözüm ortağı oldu. 


EN ÖNEMLİ YATIRIM ARACI HALA GAYRİMENKUL 

evdekifirsat.com Genel Müdürü Cüneyd Dişkaya, gayrimenkul sektöründe önemli bir boşluğu doyurduklarını söyledi. Konut alımının olduğu kadar konut satışının dâ bir uzmanlık olduğunu belirten Dişkaya, evdekifırsaLcom urfyepyeni bir iş modeli olarak benimsendiğini vurguladı. Dişkaya, "Ülkemizde birikimin aktarıldığı en önemli yatırım aracı hala gayrimenkul. Herkes birikimini en iyi şekilde değerlendirmek istiyor. Biz herkesin birikimine özel ürünler ve ödeme fırsatları oluşturma çabasındayız. Bu çabamız da büyük bir güven oluşturdu. Görüşmelerimizin büyük bölümünü olumlu sonuçlandırdık. 


AVANTAJLI ÖDEME İMKÂNI SUNUYORUZ

Diğer yandan işe başladığımızda portföyümüzde yalnızca bir proje vardı. Şu anda 17 proje ile devam ediyoruz ve hali hazırda görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bu da üreticiler tarafından da benimsendiğimizin en güçlü göstergesi. Çünkü biz üretici firmaların rakibi değil çözüm ortağıyız. Firmalar yeni projelere odaklanıp üretim yaparken stoklarının satışı konusunda önemli bir destek sağlıyoruz" dedi. Portföylerinde 1.3 milyar TL değerinde 1650 konutun olduğunu söyleyen Dişkaya, "Müşterilerimiz için İstanbul'un her yerindeki prim potansiyeli ve yaşam değeri yüksek projeleri arayıp, buluyor; cazip koşullarla konut alıcılarına çok avantajlı-ödeme imkânıyla sunuyoruz. Cazip ödeme planları yapıyoruz, farklı zamanlarda projelere özel kampanyalar düzenliyoruz. Her ihtiyaca özel ürünlerimizle, akıllarda soru işareti bırakmayan uzmanlığımız ve cazip ödeme planlarımızla öne çıktık" dedi. 


Yeni Akit 



Geri Dön