28 / 04 / 2024

Eve zarar veren kiracı hakkında nasıl işlem yapılır?

Eve zarar veren kiracı hakkında nasıl işlem yapılır?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan çok sayıda yaşanan anlaşmazlıklar gündemdeki yerini koruyor. Bir kiracının eve zarar vermesi durumu da bunlardan birisidir. Ev sahipleri kiracıları eğer eve zarar vermişse ne yaparlar? 



Kiracılar ile ev sahiplerinin anlaşmazlıklarında son zamanlarda ciddi artışlar yaşanıyor. Ekonomik sorunların yaşandığı dönemlerde bu durum sıklıkla yaşanabiliyor. Ancak tarafların sorunlarının hukuki çözümleri bulunuyor. Bunun için de yasal çizgiden ayrılmamak lazım. Kiracının eve zarar vermesi halinde ev sahipleri nasıl hareket edebileceklerini de araştırılmaktadır.

VERİLEN ZARAR TESPİT ETTİRİLMELİ!

Kiracı eğer eve zarar verip ev sahibine teslim etmiş ise ev sahiplerinin yapacakları en önemli ilk şey hiç beklemeden kiracının eve verdiği zararı tespit ettirmeyi sağlamaktır. Bu tespit yapılmaz ise şayet geç yapılırsa ev sahibi hakkını alamayacaktır. İlk atılacak adım tamamlandıktan sonra ise ikinci adıma da geçilir.

KİRACIYA YAZILI BİLDİRİM YAPILMALI

Öte yandan, eve verilen zarar tespit ettirildikten sonra bu durum kiracıya yazılı olarak bildirilir. Bu yazılı bildirim ileride ev sahibinin oldukça işine yarayacaktır. Buna göre, eve verilen zararın tespiti mahkeme aracılığı ile yapılırsa ev sahibi bu konuda kiracının yapacağı çoğu itirazın da önüne geçmiş olur.

Eve zarar veren kiracı hakkında nasıl işlem yapılır?

KİRACIYA KARŞI DAVA AÇILMALI

Tüm bu işlemler yapıldıktan sonrasında ise  ev sahibi zararının karşılanması için kiracısına karşı dava açmalıdır. Yaşanacak olan hukuki sürecin sonrasında da ev sahibi uğradığı zararı mahkeme aracılığı ile kiracıdan talep edebilir.

Eve verilen zarar açısında bir de kiracı tarafından bakılması gerekiyor. Bazı ev sahipleri eve zarar verilmediği halde kiracısından taleplerde bile bulunabiliyorlar. Hatta kiracı evi boyatmadı denilerek depozitoyu geri vermeyen ev sahipleri de mevcut. Bu durumda da kiracıların yasal hakları bulunuyor. Ev sahibi kiracıdan evdeki normal kullanımdan kaynaklanan eskimeyi talep edemez. Ayrıcai kiracı böyle taleplere uymak zorunda değil ve yasal hakkını da arayabilir.

Tebernüş Kireçci sordu vatandaş yanıtladı! Başka ülkelerde ev sahibi ve kiracı kanunları nasıl?

Kiracılar bunu sakın yapmayın! Ev sahibi kiracıyı hemen evden çıkarabiliyor!

Ev sahibi ve kiracılar nasıl desteklenmeli? Bunlar bir an önce hayata geçirilmezse büyük açık oluşur!

Dikkat kira sözleşmesine bu maddeleri ekleyin! Dava açmadan önce de kira kontratında bunlara bakın!


Geri Dön