27 / 06 / 2024

Evi depremde hasar gören vatandaş, hasar oranına itiraz edince bakın neler oldu!

Evi depremde hasar gören vatandaş, hasar oranına itiraz edince bakın neler oldu!

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabı üzerinden DASK ile ilgili çok konuşulacak bir paylaşım yaptı. İşte Mayk İnşaat'ın o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...



Doğal Afet Sigortaları Kurumu, asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden bu yana yaklaşık olarak 600 bin hasar ihbarı ulaştığını ve ödenen tazminatın 35 milyar lirayı bulduğunu duyurmuştu.

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat'tan bu kez de DASK ile ilgili bir paylaşım geldi. 

Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabı https://twitter.com/maykinsaat üzerinden yaptığı paylaşımda vatandaşın evinin depremde hasar gördüğünü, bakanlığın hasar oranını belirlediğini ve DASK'ın 177 bin TL ödeme yaptığını belirtti.

Paylaşımında vatandaşı hasar oranına itiraz ettiğini belirten Mayk İnşaat,  Bakanlığın gelip, hasar oranını düşürdüğünü kaydederek, "DASK yeni hasar durumuna göre daha önce fazla ödeme yaptığını söyleyerek vatandaştan 150 Bin TL geri ödeme talep ediyor." ifadelerini kullandı.

 

Mayk İnşaat'ın paylaşımı şu şekilde:


ÇOK İLGİNÇ!!

-Vatandaşın evi depremde hasar görüyor.
-Bakanlık hasar oranını belirliyor.
-DASK vatandaşa 177 Bin TL ödeme yapıyor.
-Vatandaş hasar oranına itiraz ediyor.
-Bakanlık gelip, hasar oranını düşürüyor.
-DASK yeni hasar durumuna göre daha önce fazla ödeme yaptığını söyleyerek vatandaştan 150 Bin TL geri ödeme talep ediyor.

GARİP BİR ÜLKEYİZ.


Mayk İnşaat'ın paylaşımına gelen yorumlar şu şekilde:

 

İzmir ve Düzce'de 5 adet arsa satılıyor! Belediyeler tarihi verdi! 

Türkiye'de konut neden pahalı? 

Benzin, motorin, LPG fiyatlarında Mayıs şoku! Akaryakıt indirim: Fiyatlar yarın değişiyor! 


Geri Dön