Konut

Evi olup kiraya vermeyen ev sahiplerine kötü haber! Maliyeciler peşinizde...

Yüksek kira beklentisi ile evini kiraya vermek istemeyip evini boşta bekleten ev sahiplerine kötü haber geldi. Maliyeciler peşinizde... Fahiş kira önlemleri kapsamında düğmeye basan hükümet, Türkiye genelinde boş tutulan evlerin bölge bölge haritasını çıkararak, belirlenen boş evlerin vergilerini artıracak

Yüksek kira beklentisi içinde olan bazı ev sahipleri evlerini kiraya vermek yerine boş tutmayı tercih ediyor. Fahiş kira önlemleri kapsamında düğmeye basan hükümet, Türkiye genelinde boş tutulan evlerin bölge bölge haritasını çıkararak, belirlenen boş evlerin vergilerini artıracak. İşte detaylar..

EVİ OLUP KİRAYA VERMEYENLERE KÖTÜ HABER!

Fahiş kiralara karşı önlemler her geçen gün artıyor.  Yüzde 25 artış sınırının ardından şimdi de sıra yüksek kira beklentisiyle evlerini boşta tutan ev sahiplerine geldi. Buna göre boşta duran evler için yüksek vergi önlemi alınacak. Bu sayede mal sahiplerinin yüksek vergi yerine, satış fiyatında veya kirada indirimi tercih etmesi sağlanacak.

Yeni Şafak'tan Resul Ekrem Şahan'ın haberine göre Türkiye genelinde boş tutulan evler bölge bölge tespit edilecek.

Yüzde 25'de sabit tutulan kira artış oranından dolayı konutlarını kiraya vermek istemeyen ev sahipleri 'uzun süren bakım ve onarım' bahanesi altında, çok sayıda konutun boş kalmasına ve krizinin daha da derinleşmesine neden oldu. Bu durum karşısında AK Parti Meclis Grubu söz konusu konuyu yakından takibe aldı.

EMLAK VERGİ YÜKÜ ARTIRILACAK!

Kısa sürede hayata geçirilecek uygulama ile boş konut sıkıntısı yaşanan kentlerde, 'evimi yüksek fiyattan kiralarım düşüncesiyle yıllardır konutlarını boşta bekleten ev sahiplerinin' emlak vergi yükü artırılacak.

Böylece bu evlerin kiralanmasına imkan sağlanacak.  Mal sahiplerinin yüksek vergi ödemek yerine evin satış fiyatı ya da kirasında indirime gitmesi sağlanacak.

BOŞTA DURAN EVLER BÖLGE BÖLE BELİRLENECEK!

Boşta duran evlerin bölge bölga haritası çıkarılacak. Bu sayede arz sıkıntısı aşılmaya çalışılırken bu kapsamda Türkiye'deki boş evlerin haritası da çıkartılmış olacak.

AK Parti Meclis Grubu'nda fikir düzeyinde olan çalışmanın uygulama altyapısı için ilgili kurumlar nezdinde çalışmalar yürütülecek. Düzenlemenin kısa sürede tamamlanarak teklif olarak Meclis'e sunulması bekleniyor.

Otomobil ve ev krizi nasıl çözülür?

İBB'den fahiş kira fiyatlarının önüne geçmek için dikkat çeken öneri

İstanbul'un yanı başında konut imarlı arsalar satılıyor! Belediye tarihi verdi!