Kent Haberleri

Evim Yuvan Olsun kampanyasına bugün itibarıyla 5 binden fazla başvuru geldi!

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ev sahiplerinin kampanyaya bugün itibarıyla 5 binden fazla başvuru yaptığı kaydedildi.Yapılan açıklamada, ev sahiplerinin kampanyaya bugün itibarıyla 5 binden fazla başvuru yaptığı belirtildi

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası afetten etkilenenlerin barınma sorununu gidermek için başlatılan "Evim Yuvan Olsun" kampanyasına ev sahiplerinin ilgisinin sürdüğü kaydedildi.

Yapılan açıklamada, ev sahiplerinin kampanyaya bugün itibarıyla 5 binden fazla başvuru yaptığı belirtildi.

Verilen bilgilere göre, "Evim Yuvan Olsun" kampanyası, depremzedelerin sıcak bir yuvaya kavuşmaları için düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından duyurulan kampanya, ihtiyaç fazlası olan boş evlerin güvenli biçimde belirli süre ve şartlarda depremzedelere tahsis edilmesini de kapsıyor.

İçişleri ile Sanayi ve Teknoloji bakanlıklarının koordinasyonundaki kampanyaya AFAD ve Türkiye Sigortanın dışında emlak siteleri EmlakJet, Hepsiemlak, Sahibindencom ve Zingat da destek vermişti.

Kısa sürece binlerce vatandaş, depremzedelere belirli sürelerle evlerini tahsis etmek için "www.evimyuvanolsun.org" adresine başvurularını yaptı.

Evim Yuvan Olsun detayları

Verilen bilgilere göre, Evim Yuvan Olsun kampanyası, üç ayak üzerine kuruldu. Yardımsever vatandaşlar kampanyaya, "3 ay bedelsiz tahsis", "1 sene indirimli bedelle kira" veya "kira desteği" ile katılım sağlıyor.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, söz konusu kampanyanın yürütüldüğü "wwwevimyuvanolsunorg" internet sitesinde "Evimi En Az 3 Ay Bedelsiz Tahsis Etmek İstiyorum" butonuna basanların başvuruları, söz konusu konutun bulunduğu ilçenin kaymakamlığı tarafından yerinde incelenecek.

Kaymakamlığın uygun bulduğu daireler bedelsiz bir biçimde kampanyaya dahil olacak. Verilen bilgiye göre, Kaymakamlık ile ev sahibi arasında "Ödünç Sözleşmesi" de imzalanacak. Belirlenmiş olan depremzede aile, konuta kaymakamlık tarafından yerleştirilecek. Yine verilen detaylara göre, bu 3 aylık süre yardımsever ev sahibinin isteğiyle 12 aya kadar da uzatılabilecek.

Başvuru aşamaları şu şekilde olacak:

-Konut sahipleri emlak sitelerinden başvuru formunu dolduracak,
-Emlak sitesi, konut sahibiyle iletişime geçecek ve bilgileri doğrulayacak.
-Emlak sitesi, doğruluğunu teyit etmiş olduğu bilgileri ilgili kamu birimine aktaracak
- Kaymakamlık yetkilileri, konutu ziyaret edecek ve konut için uygunluk tespiti yapacak.
- Kaymakamlık, konut sahipleriyle "Ödünç Sözleşmesi" ya da "Kira Sözleşmesi" imzalayacak.
- Engelli, yaşlı gibi dezavantajlı bireylere sahip olan aileler, öncelikli olarak belirlenen konutlara yerleştirilecek.
- Kaymakamlık, söz konusu sürenin bitiminde konutu yine ev sahibine teslim edecek.

Türkiye İhracatçılar Meclisi bin konteyner ve prefabrik konut yapacak!

Prefabrik ev ve konteynerlerdeki yüzde 1 KDV uygulamasının kapsamı genişledi! Son dakika kararı resmen açıklandı!

Naci Görür’den İzmir için deprem uyarısı!