27 / 04 / 2024

Evin tamamına konut kredisi!

Evin tamamına konut kredisi!

Bir konutun değerinin yüzde 75'ine kadar konut kredisi başvurusu yapılabiliyor. Ancak sizin peşinat ödeyecek gücünüz yoksa, bazı yöntemlerle tamamı için de konut kredisi alabilirsiniz. Evin tamamına konut kredisi için tıklayın...




Konut kredisi kullanacağınız evin tamamı için kredi almak istediğinizi düşünelim. Konut kredisi uygulamalarında, konutun değerinin en fazla yüzde 75'ine kadar kredi başvurusu yapabilirsiniz. Ancak konutun tüm tutarı için de konut kredisi almanız mümkün. Nasıl mı? 


Konut kredisi uygulamalarında evin değerinin yüzde 25'ini kendi bütçenizden vermeniz gerektiğini belirtmiştik. Fakat bu yüzde 25'lik tutar için ikinci bir eve ipotek konarak, alacağınız evin yüzde 100'üne kadar kredi kullanma imkanınız var. Yani kalan yüzde 25'lik kısım başka bir evin güvence gösterilmesiyle kredilendirilebiliyor. 


Evin tamamına konut kredisi konusunda ikinci ev olarak bulduğunuz evin sahibi siz değilseniz, sahibi olan kişi çekeceğiniz krediye ortak alınır. Yani alacağınız evin tamamına kredi çekmek için kardeşinizin evini ipotek ettirecekseniz kardeşiniz de alınacak eve ortak olur. Bu şekilde bir yol izlendiğinde ortak olma zorunluluğu resmi olarak bulunmasa da bankalar sürece dahil olan herkesin krediye de dahil olmasını ister. 




Geri Dön