Ekonomi

Evinde tarhana, iğne oyası üreten hanımlara 3202 TL ödeme!

SGK tarafından evde el sanatları yapan kadınlar için sigorta sağlanıyor ve bu sigorta kapsamında ev hanımlarına belirli şartların yerine getirilmesi durumunda 3.202,56 TL net ödeme yapılıyor.Ev hanımları, sigorta ödeneği sayesinde emeklilik haklarına da sahip olmaktadır

Bu ödeme, ev hanımlarının tığ işi, tarhana yapımı gibi çeşitli el sanatlarıyla uğraşmalarını destekleyerek emeklilik hakkı kazanmaları için yapılmaktadır. Ev hanımları, sigorta ödeneği sayesinde emeklilik haklarına da sahip olmaktadır. İşte, evde el sanatlarıyla uğraşan kadınlar için uygulanacak sigortanın detayları...

 

El sanatları ile uğraşan kadınlara sigorta desteği

SGK, ev hanımlarına yönelik 3.202,56 TL sigorta ödemesi yapmakta ve bu ödeme için belirli şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Bu şartlar arasında, ev hanımlarının belirli el sanatlarıyla uğraşıyor olması yer almaktadır. SGK tarafından belirtilen el sanatları ise mutfak robotu, ütü ve benzeri makineler dışındaki dikiş, nakış, dokuma, dantel, örgü, paspas, süpürge, sepet, fırça, pul, çiçek, tarhana, urgan, ip, mantı gibi ürünleri kapsamaktadır.

Ev hanımlarının 3202 TL’lik ödemeden faydalanabilmesi için, bu ürünlerin evde işyeri açmadan ve ekstra işçi çalıştırmadan yapılmış olması gerekmektedir. Ev hanımları, bu şartları yerine getirdikleri takdirde isteğe bağlı sigortalı olabilirler ve senelik brüt gelirleri asgari ücreti aşmayacak şekilde internetten satış yapabilirler. Bu sayede ev hanımları, emeklilik haklarına sahip olabilirler.

 

 

Sigortadan yararlanacak ev hanımlarında aranacak şartlar nelerdir?

Ev hanımları, belirli el sanatlarıyla uğraşarak kendi evlerinde üretimlerini gerçekleştirdikleri takdirde, evden veya belirlenen geçici yerlerde (kermes, panayır, festival alanları vb.) satış yapabilmektedir. Ancak, ticari, mesleki veya zirai faaliyetlerle satış yapanlar vergi mükellefi olduklarından bu kapsam dışında tutulmaktadır.

SGK, el sanatlarıyla uğraşan ev hanımlarına yönelik yaptığı 3.202,56 TL sigorta prim ödemesi ile malullük, Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve yaşlılık gibi durumlarda kapsama sağlamaktadır. Bu sayede, ev hanımları da emeklilik haklarına sahip olabilmektedir.

Sağlanan bu yardım ile hem ev hanımlarının ev ekonomisine katkı sağlanması hem de ilerleyen yaşlarında bir güvencesi olması sağlanmaktadır. Herhangi bir el sanatlarına yatkın olan hanımlar bu fırsatı değerlendirerek geleceğe daha güvenli erişebilir.

Hükümetten ev hanımları için tarihi adım! 12.000 TL maaş bağlanacak! İşte şartlar!

Ev hanımlarına artık maaş bağlanıyor! 12 bin TL haberini Cumhurbaşkanı açıkladı!

Ev hanımlarına emeklilik müjdesi! Detaylar açıklandı