Ekonomi

Evini satmak isteyenler aman dikkat! İslam Memiş’ten uyarılar! İki kat kâr elde edilebilir!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bilindiği üzere dolar, altın, gümüş ve kripto paralar hakkında yaptığı değerlendirmelerle biliniyor. Memiş, bu sefer ev sahiplerini uyardı! İşte detaylar!Memiş’ten şimdiki uyarı ise yeni bir uyarı da ev sahipleri için geldi

İslam Memiş, vatandaşları sık sık dolar ve altın konusunda uyarmaktadır. Memiş’ten şimdiki uyarı ise yeni bir uyarı da ev sahipleri için geldi.

Peki evini satmak isteyenler ne yapmalıdır, Memiş’in önerileri nelerdir? İşte bu konudaki tüm ayrıntılar…

EV SAHİPLERİ GÖZÜNÜ DÖRT AÇSIN!

Ülkemizi geçtiğimiz günlerde büyük bir deprem felaketi salladı. Kahramanmaraş merkezli deprem 6 Şubat tarihinde büyük yıkımlara yol açtı. Yaşanan bu büyük deprem felaketinin ardından altın yükselmeye başladı. Dolar ise 19 seviyelerine çıkmıştı. Bu yükselişten sonra, dolar 18 TL'ye tekrar indi. İslam Memiş deprem felaketinin ardından ev sahipleri için açıklamalarda bulundu. Ev sahiplerinin kiralara yaptığı büyük zamların hepsinin bir fırsatçılık olduğunu ve ev alacak vatandaşlar için nakit para ihtiyacının birikim ile karşılanması ve toprak satın alarak bu ihtiyaç giderilmesi gerektiğini söyledi.

Uzman isim İslam Memiş “Akıllı kentler ile ilgili açıklamalarım bulunuyordu, yeni dünya sistemine göre insanlar artık yeni şehirlere şahit olacak, ülkemizde de imara izin verilen şehirler kurulacağını görüyorum. Vatandaşların toprak alması gerekmektedir. Bunun ise iki sebebi var, birincisi tarım arazisi alınmalıdır çünkü, kıtlık ekonomisi var, ikincisi de yeni şehirlerin kurulacak. Kentsel dönüşüm hız almaya başlarken, sert ve katı kurallar da gelecek. Hep beraber göreceğiz. Benim eski evim bulunuyor, bunu hemen elden satayım diyen kişilerde var.

 Kentsel dönüşüm içinde örneğin verilecek tutar 5 milyon TL olacak. Yatırımcı kişiler eski yerleri satmak zorunda kalıyor yeni bölgelere geçebilmek için. Takas yapan kişi iki kat kâr elde edecek ve bir rant sistemi olacak. Eskiyi satayım yenisini alayım mantığı bulunmaktadır bunun, gözden geçirilmesi gerektiğini düşünmekteyim. Uzman kişiler gelip incelemelerde bulunuyor. Riskli, yaşamayın veya burada risk bulunmuyor diyor. Rapor verilecek. Bu süreçte satılıp yenisinin alınacağına kiracı olarak vakit geçirmek daha sağlıklı bir karar olacaktır” diye konuştu.

İŞKUR duyurdu! Evde oturduğunuz yerden 6000 TL kazanın! Öğrenciler, ev hanımları…

Gram altın mı yoksa dolar mı alınmalı? İslam Memiş en karlı yatırım aracını açıkladı!