Kent Haberleri

Evinizde sakın ama sakın bunu yapmayın! 4.839 TL ödemek zorunda kalırsınız

Yeni yıla girilmesiyle birlikte cezalar da tavan yaptı. Evde yapılması durumundan büyük bir ceza ile karşılaşacağınız yanlışa karşı da vatandaşlara sık sık uyarı yapılıyor. Doğal olarak apartmanlarda daireler arasında bazı durumlarda birbirlerini rahatsız etme olayları yaşanıyor

Nüfusun artmasıyla birlikte insanlar artık daha sıkı alanlarda yaşamaya başladı. Doğal olarak apartmanlarda daireler arasında bazı durumlarda birbirlerini rahatsız etme olayları yaşanıyor. Yeni yılla birlikte birçok alanda kendisini gösteren zamlar bu konuda da kendisini gösterdi. Evde yapılmaması gereken bir hareketi yapan vatandaşlar ciddi derecede ceza yiyecek. 

Çevre Kanunu kapsamında 2023 yılında uygulanacak olan bazı para cezaları güncellendi. 2872 Sayılı Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ (2023/1) kapsamında 2023 yılında uygulanacak para cezaları belli oldu. Evinde bunu yapanlar yandı: Resmi Gazete’de duyuruldu! Artık 4.839 TL para cezası kesilecek. İşte detaylar..

Resmi Gazete’de duyuruldu. Bundan sonra 4.839 TL para cezası olacağı ifade edildi. Apartman ve sitelerde oturan vatandaşları ilgilendiren kararın detayları belli oldu. Buna göre gürültü yapan komşulara rekor seviyede idari para cezası kesilecek.

ÇOK CİDDİ ORANDA ZAM GELDİ, EVDE BU YANLIŞI YAPARKEN İKİ KERE DÜŞÜNÜN

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ ile birlikte 2023 yılında kurallara uymayan kişilere kesilecek para cezaları açıklandı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre “Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanarak 24/11/2022 tarihli ve 32023 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan, Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 542) uyarınca 2022 yılı için yeniden değerleme oranı % 122,93 olarak tespit ve ilan edilmiştir” denilerek rakamlar paylaşıldı.

Kanunun 14. Maddesine göre önlemleri veya gerekli izinleri almayan veya standartlara aykırı şekilde gürültü ve titreşime neden olanlara 4 bin 839 TL para cezası kesilecek. Yani alt üst komşu gürültü şikayeti olması durumunda ev sahibi ya da kiracı olan kişilere tam 4 bin 839 liralık para cezası kesilecek.