Sektörel

Evinizi kiraya verirken çok dikkatli davranın!

Çevikbaş Emlak ve Müşavirlik Bürosu Sahibi Mehmet Çevikbaş "Evinize kira için gelenleri araştırmadan kiraya vermeyin" dedi.


Çevikbaş Emlak ve Müşavirlik Bürosu Sahibi Mehmet Çevikbaş, günümüzde toplumda art niyetli kişilerin olduğunu belirterek, "Başta güvenlik olmak üzere her türlü konuda sorun yaşamak istemiyorsanız, evinize kira için gelenleri araştırmadan kiraya vermeyin" dedi.


Özellikle şehirlerde apartmanlarda geçirilen yaşam bu durumu açıkça ortaya koyuyor. Zira, apartmanda alt kattaki üst kattaki komşusunu veya karşı dairede ikamet edeni bile tanımıyor.


EV SAHİPLERİ VE EMLAKÇILAR TEDİRGİN 


Bu durum, art niyetli insanların işine geliyor. Özellikle büyükşehirlerde bunun bir çok örnekleri yaşanıyor. 


Evini, normal bir kişiye verdiğini sanan kişi, kiracısının terörist olduğunu ancak kiracının bir terör olayına karışmasından sonra anlayabiliyor. Diğer bir konu ise, kiracı veya kiracıların evi 'hücre 

evi' olarak kullanması. Dolayısıyla yaşanan tüm bu olaylar ev sahiplerini bu konularda daha dikkatli olmanın gerekliliğini ortaya koyuyor. 


ÇEVİKBAŞ; "YAŞANANLAR BİZİ DAHA SIKI TEDBİR ALMAYA YÖNLENDİRİYOR" 


Hayat şartlarının her geçen gün daha da olumsuzluğa doğru gittiğine dikkat çeken Çevikbaş Emlak ve Müşavirlik Bürosu Sahibi Mehmet Çevikbaş, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, şunları söyledi: "Maalesef üzülerek söylüyorum ki, özellikle büyükşehirlerde yaşanan bu terör olayları ev sahiplerini ve ev sahipleri ile kiracılar arasında aracılık yapan yani ev sahiplerine kiracı bulan, kiracılara ev temin eden bizleri tedirginliğe sevk ediyor. Ben, tüm bu olayları insanlar arasında her geçen gün azalan diyalog eksikliğine bağlıyorum. Eğer, insanlar bulundukları evin, apartmanın, sokağın hatta mahallenin insanlarını tamsa. Daireye, apartmana, sokağa gelen giden yabancı insanlar konusunda daha duyarlı davransa bu olaylar olmayacaktır. Ama günümüzde, alt kattaki üst kattakini tanımamaktadır. Dolayısıyla, bu da İstanbul'da örneği yaşandığı gibi art niyetli insanların yani teröristlerin işine yaramaktadır. 


"HER ÖNÜNE GELENE EV KİRAYA VERİLMEZ"

 Bundan böyle, ev kiralamak isteyenlerin kimdir? Nedir? Nereden geliyor? Ne iş yapıyor? Ve hangi kurum veya kuruluşta çalışıyor? Tüm bunların araştırması yapıldıktan sonra veya kiracı olacak kişi için tanıdık bir kişiden referans alındıktan sonra ev kiracıya teslim edilecektir. Yani her önüne gelene ev kiraya verilmeyecektir. 


Kaldı ki, zaten ben bu zamana kadar aracılık ettiğim kiralık evleri gelen kiracılara verme konusunda kiracılar erkek ve bayan ise evlenme cüzdanı talep ediyorum. Nişanlıyız diyenlerle ilgili olarak ise haklarında araştırma yapıyorum. Eğer, araştırma sonucu olumlu çıkarsa öyle kiralama işlemini yapıyorum. Şüphe arzeden, güven vermeyen kişilere asla kiralama yapmıyorum" dedi.


İlke Gazetesi