29 / 04 / 2024

Evka 2 Sosyal Tesisi'nin temeli bugün atılıyor!

Evka 2 Sosyal Tesisi'nin temeli bugün atılıyor!

Çiğli Belediyesi tarafından projelendirilen ve Büyükşehir Belediyesi desteği ile yapılacak Evka 2 Sosyal Tesisi Pelikan Kafe'nin temeli bugün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katıldığı törenle atılıyor...



Çiğli Belediyesi tarafından projelendirilen ve Büyükşehir Belediyesi desteği ile yapılacak Evka 2 Sosyal Tesisi Pelikan Kafe'nin temeli bugün  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katıldığı törenle atılıyor Yapımı tamamlanan Akvaryumlu Deniz Kafe, geçen yıl hizmete giren Çiğli Deniz Park ile yapımı devam eden 75. Yıl Türk Dünyası Parkı'nın ardından Çiğli Belediyesi bir diğer önemli prestij projesi olan Evka 2 Sosyal Tesisi - Pelikan Kafe'yi İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile hayata geçiriyor. 


Çiğli Belediyesi'nin prestij projelerinden biri olan ve hafriyat çalışmaları geçtiğimiz haftalarda tamamlanan tesisin, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkısıyla 8 ay içinde bitirilerek hizmete girmesi planlanıyor. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, halkın ihtiyaçlarına cevap verecek modern mimariyle tasarımlanmış yeni projeleri kısa sürede tamamlayarak hizmete sunacaklarını söyledi. 


Eski Pelikan Kafe'nin yerine Evka 2'de yıkılan eski Pelikan Kafe'nin yerine, modern mimari özelliklerle tasarımlanmış yeni tesisin inşaatı 2 milyon 100 bin liraya mal olacak. Tesisin iç donanımına ise yaklaşık 1 milyon lira harcanacak. Tesisin toplam inşaat alanı 2 bin 800 metrekare olacak. Kompozit malzemelerin kullanıldığı, ahşap, granit ve cam malzemelerin uyumuyla şık bir mekan olarak tasarımlanarak hizmet verecek tesis sadece bölge halkının değil tüm Çiğli'nin sosyal anlamda önemli bir ihtiyacını da giderecek. Toplam 3 kat ve teras katı bulunan çok amaçlı tesiste aynı zamanda düğünlerin de yapılabileceği bir salon projelendirildi. Yapılacak binada açılır kapanır camlı teras balkon aynı zamanda kafeterya olarak hizmet verecek. Öte yandan binada internet kullanıcıları için internet kafe de bulunacak. 


Kısa sürede tamamlanacak Solak, hem kafeterya, hem internet kafe hem de düğün salonu gibi işlevleri bulanacak projenin bölge halkı tarafından büyük hevesle beklendiğini ifade etti. Başkan Solak şöyle konuştu;:" Bölgede yaşayan başta gençler ve kadınlarımızdan olmak üzere bu tesisi biran önce yapmamız için büyük talep geliyordu. Biz de kısa sürede projemizi hazırladık. Başta imar düzenlemeleri olmak üzere tüm işlemleri çok hızlandırdık. Çok amaçlı olacak kafenin hafriyat çalışmalarını tamamladık. Projemizi Büyükşehir Belediyesi'ne sunduk. Büyükşehir Belediyemizin de katkılarıyla kısa zamanda projeyi bitirmeyi planlıyoruz. Değerli Başkanımız Aziz Kocaoğlu'na verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum."


Haber Ekspres İzmir 


Geri Dön