23 / 05 / 2024

Evkur Sultanbeyli'de arsa takasında zarar etti!

Evkur Sultanbeyli'de arsa takasında zarar etti!

Evkur avukatı Yılmaz, Dış Ticaret Kompleksi'nin de içinde yer aldığı arazinin bir bölümünün kendilerine bedelsiz verilmediğini belirterek, "Sultanbeyli'deki 1.2 milyon metrekarelik arsamıza karşılık bu arazi verildi. Zarar ettik" dedi.



Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) İstanbul Basın Ekspres Caddesi üzerindeki Dış Ticaret Kompleksi'nin de içinde bulunduğu arazinin bir kısmının Evkur'a verilmesiyle ilgili Evkur tarafından açıklama geldi. 


İlk kez Sözcü'nün gündeme getirdiği konuyla ilgili açıklama yapan Evkur'un avukatı Paşa Yılmaz, Yenibosna'daki arazinin Evkur'a bedelsiz verilmediğini, aksine şirketin zarar ettiğini ifade etti. 


FLORYA KADAR BÜYÜK 

Yılmaz, Bahçelievler ilçesi Yenibosna semtindeki 545 ada 1 parsel olarak kayıtlı olan arazi karşılığında Evkur'un Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na Sultanbeyli'de 1  milyon 263 bin 807 metrekare yer verdiklerini söyledi. Arazi devrinin takas usulü yapıldığım ve zarar ettiklerini dile getiren Paşa Yılmaz, "Bir milyon metrekare Florya kadar bir alan ediyor. Biz bu 1 milyon 263 bin 807 metrekare yeri verdik. Aldığımız arsanın büyüklüğü ise sadece 74 bin metrekare. Tapuda da takas işlemi var. Bizim Sultanbeyli'de verdiğimiz arazi Hazine'ye geçti" dedi. 



150 MİLYON TL ALACAĞIMIZ DA UÇTU

PAŞA Yılmaz, arazi takası nedeniyle ayrıca 150 milyon TL de zarara uğradıklarım açıkladı. Yümaz şunları söyledi: "Evkur'un Sultanbeyli'deki arsalarına ilişkin olarak Türkiye Elektrik İletim A.Ş (TEİAŞ) ve Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş'ye (AYEDAŞ) karşı açtığımız 'kamulaştırmasız el atma' davalarından tarafımıza faizi ile birlikte 150 milyon TL ödenmesine karar verildi. Bu para Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ödetilmeyerek silindi." 


Sözcü







Geri Dön