Kent Haberleri

Evlenecek çiftler 0 faizli krediyi nasıl alacak? Evleneceklere 2 yıl geri ödemesiz kredi müjdesi! Başvurular başladı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomiye ilişkin milyonları ilgilendiren önemli açıklamaları geçtiğimiz günlerde peş peşe açıkladı. Bunlardan biri de sıfır faizli evlilik kredisi oldu. Peki evlenecek çiftler 0 faizli krediyi nasıl alacak?AK Parti seçim beyannamesi ile açıklanana göre, yeni evlenecek çiftler için 150 bin lira destek sağlanacak

Devlet destekli evlilik kredisi son günlerde sık sık araştırılan konular arasında yer alıyor. AK Parti seçim beyannamesi ile açıklanana göre, yeni evlenecek çiftler için 150 bin lira destek sağlanacak. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomiye ilişkin milyonları ilgilendiren önemli açıklamaları geçtiğimiz günlerde peş peşe açıkladı. 

Evlenecek çiftler 0 faizli krediyi nasıl alacak? Evleneceklere 2 yıl geri ödemesiz kredi müjdesi! Başvurular başladı mı?

AHaber'de yer alan habere göre; Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki sene geri ödemesiz, 48 ay vadeli, 150 bin Türk Lirası faizsiz evlilik kredisi verileceği açıklandı. 

Evliliklerin kolaylaşması ve maddi sıkıntıların finansmanı için bu şekilde bir model hayata geçiriliyor. 

Faizsiz devlet destekli evlilik kredisinin ne zaman başlayacağı henüz açıklanmadı. 

Evlenecek çiftlere faizsiz evlilik kredisi imkanıyla, maddi yetersizlik sorununun ortadan kaldırılması hedefleniyor. 

Söz konusu evlilik desteği ve aile desteklerinin kaynağının ise kurulacak olan Aile Ve Gençlik Bankası tarafından sağlanacağı belirtildi. Uluslararası standartlarda kurulacak olan Aile Ve Gençlik Bankası, dijital ortamda hizmet sunacak.

Evlenecek çiftler 0 faizli krediyi nasıl alacak? Evleneceklere 2 yıl geri ödemesiz kredi müjdesi! Başvurular başladı mı?

Evlilik kredisi, evlenecek tüm çiftler için geçerli tutulacak. Burada genelde gençler hedef kitle olsa da hangi yaşta olursa olsun evlenenler destek kredisinden faydalanabilecek. 

Şu an evlilik kredisi 150 bin Türk Lirası olarak açıklandı. Ancak, gelecek süreçte şartlara göre bu tutarın artırılması gündeme gelebilecek. 

Evlilik kredisi faizsiz olarak sağlanacak ve ilk iki yıl ödemesiz olacak. Daha sonra ise ödemeler 48 ayda yalnızca anapara şeklinde ödenebilecek. 

Evlilik kredisi ödeme planı nasıl olacak? 

Alınacak kredi: 150 bin Türk Lirası
Toplam vade: 72 ay
Ödemesiz dönem: 24 ay
Aylık ödeme: 2.084 Türk Lirası (72 ay)
Aylık ödeme: 3.125 Türk Lirası (48 ay)

Milli Emlak'tan 55 bin 310 TL'ye konut imarlı arsa fırsatı! Resmen açıklanan bu tarihi sakın kaçırmayın!

Çiftçilerin mazot ve gübre desteği yattı mı? İl il mazot gübre ödemesinde son dakika! 

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası resmen başladı!

Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım yardımı kaç TL oldu? Hemen bu rakamlara göz atın!