Ekonomi

Evlenecek çiftlere devlet desteği! Düğün hibesi sizleri bekliyor! İşte şartlar!

Evlenecek çiftlere devlet desteği. Devlet tarafından evlenecek çiftlere hibe veriliyor. İşte detaylar!Maddi sıkıntı yaşayan ama evlenemeyen çiftlere yardım yapılacak

Evlenme hayali kuran çiftlere, devletten sevindirecek haber geldi. Maddi sıkıntı yaşayan ama evlenemeyen çiftlere yardım yapılacak.

İşte haberin detayları…

Devlet evlenmeyi düşünen çiftlere 27.324 TL yardımda bulunacak. Gerekli şartlar paylaşıldı. Peki düğün desteği için nasıl ve nereye başvurulur? Bu haklardan kimler yararlanacak? İşte ayrıntılar…

Düğün masraflarını, ev eşyalarını karşılayamayacaklarını hisseden aileler, bu konuda devletten destek istedi. Birkaç yıl önce konu meclise götürüldü, tartışıldı ve yeni bir yasa tasarısı gündeme gelmiştir. Evlenmeyi planlayan tüm çiftlere destek kredisi veriliyor. İlk ödemeler geçen yıl başladı, ama hala bu destekten haberi olmayan ve bu desteğin nasıl çalıştığına dair net bir fikir bulunmuyor. Ne yazık ki açıklama yapılmamasından dolayı ve kredi tutarının düşük olması çok fazla kişinin talepte bulunmadı.

DEVLETTEN EVLENECEK ÇİFTLERE DÜĞÜN KREDİSİ DETAYLARI!

Yeni evli vatandaşlar için nafaka ya da çeyiz hesabı açmak için çiftlerin birkaç şartı yerine getirmesi gerekiyor. Bu şartlar ise şöyle belirtilmiştir;

- 24 yaş altı en önemli koşuldur. Bu yaştan önce kayıt yaptırmak ve banka hesabı açmak gerekmektedir,

- Her ay açılan banka hesabına belirli bir miktar para yatırılma şartı vardır. Bu miktar 2023 yılında yapılan tespit ile 27.324 TL olarak belirlendi ve duyuruldu.

- Bu hesapta 3 sene boyunca düzenli olarak para biriktiren çiftlere devlet en az 10.000 lira ek destek sağlıyor.

2. EL KONUT KREDİSİ VERİLİYOR MU?

Bu kredi yani konut kredisi hem ikinci el evler için hem de sıfır evler için kullanılabilir. Sıfır evler için de ikinci el evler için de konut kredisi şartları değişmez, faiz oranları da aynıdır.

0.69 KREDİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Asgari peşinat oranı yüzde 10 olarak belirlenen yeni yüzde 0,69 konut kredisi kampanyasında detaylar 16 Ocak’ta açıklanacak.  Taksitler hane gelirinin yüzde 40'ını geçmeyecek. İlk 3 sene aylık taksitlerin bir bölümünü geri ödeme şartıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı üstlenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan beklenen EYT açıklaması! Milyonlarca EYT’li bunu bekliyordu!

Öksüz yetim maaşını kimler alabilir? Öksüz yetim yardımı nasıl alınır? Babadan yetim aylığı ne kadar?