Dekorasyon

Evler küçüldü, koltuklar da! L koltuklar neden tercih ediliyor?

1+0 ve 1+1 evlere olan talep patlaması, L koltuk tercihini kaçınılmaz kılıyor. Küçük salonlarda yer tasarrufu sağlayan L koltukları alırken bazı noktalara dikkat etmek, kullanım kolaylığı sağlayabilir...

Yeni yapılan konutlarda, geleneksel Türk aile yapısının o geniş evlerinin aksine 1+0 ve 1+1 konutlara olan yoğun talep, dekorasyonda da ergonomik tasarımları kaçınılmaz kılıyor. Bunların belki de en önemlisi, söz konusu tercihlerin salonlarımızın vazgeçilmezi koltuk takımlarına olan yansıması. L koltuklardan söz ediyoruz.


Genellikle rahat ve modern görünümleri nedeniyle tercih edilen L tipi koltuklar, aslında küçük mekanlarda yer kazanma fikrinden doğmuş. 

Yatak olarak da kullanılabilen L koltuklar kullanışlılığı ile özellikle küçük metrekareye sahip oturma odalarında tercih edilen modeller arasında en başta geliyor.

Peki L koltuk alırken nelere dikkat etmeli?


Öncelikle L koltuğunuz ne kadar az parçadan oluşursa o kadar kullanımı rahat olur. Çoklu parçalarda, koltuların birbirinden ayrılması durumu, tam rahat etmek istediğiniz bir anda sinir bozucu olabilir.


Keza üst minder sayısı da oturma ve temizlikteki kolaylık açısından tercih nedeni olabilir. Parça parça oturma minderlileri tercih ederken bunları da düşünün deriz!


Eğer koltuğunuzu bazı durumlarda yatak olarak kullanacaksanız ve çek-yat gibi bir özelliği yoksa, oturma yerinin ve sırt minderinin genişliklerine dikkat ediniz. Sırt minderi kaldırılabilen modeller, daha geniş bir yatak alanı sağlayabilir.


EmlakKulisi.com